Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!
Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!

Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya çapında kurulan Bitcoin ATM (BATM) sayısı yeni bir rekor kırdı. Alınan bilgilere göre şu anda dünyada 10.000’den fazla BATM var. Bu makineler, insanların normal ATM deneyimi ile dijital para satın almasını ve satmasını kolaylaştırıyor. Sektör küresel olarak daha fazla benimsenme ve farkındalık kazandıkça daha fazla kripto para birimi ATM’sinin kurulması bekleniyor.

1 yılda %176 artış

Takip sitesi Coinatmradar’da yer alan bilgilere göre şu anda global olarak kurulu 10.020 Bitcoin ATM bulunuyor. Bugünkü gelişmenin, bu makinelerin yalnızca yedi yıl önce var olmaya başlaması nedeniyle bir kilometre taşı olduğuna inanılıyor. Şimdiye kadar Coinatmradar’dan gelen verilere göre makinelerin kurulum oranı her geçen yıl artış kaydediyor.

Geçen yıl 1 Eylül itibarıyla sadece 3.622 Bitcoin ATM mevcuttu. Dolayısıyla son rekor, yıldan yıla yüzde 176’lık bir kurulum artışına işaret ediyor. İlginç bir şekilde bu makineler çoğunlukla satın alma amacıyla kullanılıyor. BATM’lerle yapılan tüm işlemlerin yaklaşık yüzde 70’i sadece kripto alımları için yapılırken, yaklaşık yüzde 29’u hem alım hem de satım için kullanılıyor.

Bitcoin ATM sayısında ABD lider, Kanada ikinci

Amerika Birleşik Devletleri şu anda en yüksek sayıda Bitcoin ATM’si kurulumuna sahip. Ülke genelinde farklı konumlara 7.905 kripto para ATM’si kurulmuş durumda. İlk Bitcoin ATM’si 2013 itibariyle Kanada’da kurulmuş olmasına rağmen ülke ABD’nin yakaladığı rekora yakın bile değil. Kanada şu ana kadar 877 kuruluma sahip ancak kripto ATM’lere sahip en büyük ikinci ülke olarak sıralanıyor.

Kanada’yı sırasıyla 281, 151 ve 104 kurulumla Birleşik Krallık, Avusturya ve İspanya takip ediyor. Nijerya, Hindistan, Malezya, Suudi Arabistan, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuela dahil en az kurulum sayısına sahip 20 ülke (1 Bitcoin ATM) var.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin