Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) teknik incelemesi Çarşamba günü yayınlandı. Rapor, 44 bankanın kullanım durumlarını tespit etmek için Blockchain teknolojisini araştırdığını ya da denediğini, diğerlerinin ise merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC’ler) baktığını ortaya koyuyor.
Dünya Ekonomik Forumu Raporu, bankaların Blockchain teknolojisine ilgi duyduğunu gösterdi
Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayımlanan rapor, dünya genelinde 44 bankanın ya Blockchain alanını araştırdığını ya da denemekte olduğunu ortaya koyuyor. Diğerleri ise CBDC’lerle daha fazla ilgileniyor ve yakın gelecekte bunları yayınlama potansiyeline sahip. Bu finansal kuruluşların bir kısmı da 2016’dan itibaren dağıtık muhasebe teknolojisine ilgi duyarak üç ila dört yıllık bir süre boyunca alanı inceliyor.
Medyada konuşurken Dünya Ekonomik Forumu’nda Blockchain öncülüğünü yapan ve raporun baş yazarı olan Ashley Lannquist, bu bankaların genellikle iki önemli aksilikle karşı karşıya olduğunu ve bunların teknik ve politika sorunları olduğunu ortaya koydu. Rapora göre teknik yön, yeni sistemin amacına uygun olmasını ve verilerin doğru bir şekilde korunmasını sağlama yetenekleri etrafında dönüyor. Politika yönü ise uzmana göre, kullanımıyla ortaya çıkabilecek istenmeyen sonuçları önlemek için sistemi inceleyen bankalarla işlem yapmak zorunda.
“Bankalar Blockchain’i kabul etmek için acele etmiyor.”
Lannquist, finansal kurumların zaten etkin bir sisteme sahip olmalarından dolayı Blockchain’i benimseme konusunda acele etmediklerini belirtti. Ancak, gelişmekte olan ülkelerde buna ihtiyaç duyan bankalar var. Örnek olarak, ulusal ödeme sistemini Blockchain teknolojisine dayandırmak isteyen bir finans kurumu olan Kamboçya Ulusal Bankası da var.
Lannquist, bölgedeki iç bankacılık sisteminin parçalara ayrılmaları nedeniyle mükemmel olmaktan uzak olduğunu ortaya koydu. Aynı şekilde, banka kullanmayan bazı Kamboçyalı sakinleri de özel ödeme uygulamalarına güveniyorlar ve bunlar bir bankaya bağlı olmayan platformlar ve bu nedenle nasıl işlem yapabilecekleri konusunda bazı sınırlamalar getiriyor. Bunların birleşimi, ülkenin lansmanı bu yıl sonuna kadar başlatılan Blockchain bazlı ulusal ödeme sistemine olan ihtiyacını ortaya çıkardı.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.