Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!
Analist Bitcoin fiyatı için sıradaki durağı açıkladı: 14 bin dolar yolda olabilir!

Dünkü 50 BTC’lik hamle piyasayı manipüle etmeye yetti: Korkutucu mu?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2009 yılından beri dokunulmamış bir cüzdandan 50 BTC’nin taşınması, tüm piyasanın çalkalanmasına sebep oldu. Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin varlığını hareket ettirdiğini düşünen bazı yatırımcılar paniğe kapılarak yoğun bir satış dalgası yarattı ve BTC 9.000 dolar seviyesine geriledi.

CZ, 50 BTC’nin panik yaratmasını eleştirdi

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Federal Rezerv tarafından basılan trilyonlarca dolara rağmen ABD dolarının hareketsiz kalmasını örnek göstererek bir miktar BTC’nin taşınmasının paniğe sebep olmasını eleştirdi.

Bazı analistlere göre 50 BTC hamlesi (hamle sırasında yaklaşık 39.000 dolar) 180 milyar dolarlık bir piyasayı taşımak için yeterli olmamalı. Eleştirmenler 9.700 dolardan 9.100 dolara düşen BTC piyasasının manipüle olduğunu iddia etti.

Piyasa gözlemcisi Joe Weisenthal, CZ’nin BTC’nin henüz dolardan daha iyi olabileceğini ima eden yorumlarına katılmıyor. Joe, CZ’nin tweet’ine alaycı bir cevap yazmayı tercih etti:

Dünyanın en büyük kripto para borsasının başındaki kişiden Bitcoin’in ABD dolarından daha kadar kırılgan olduğuna dair çok aydınlatıcı bir yorum…

“Bu durum sadece Bitcoin’in serbest piyasa olduğunu gösterir.”

Eleştirmenlere yanıt olarak, kripto para analisti Vijay Boyapati, Bitcoin’in bir “serbest piyasa” olduğunu belirtti ve BTC’nin fiyatındaki düşüşü savundu. BTC’nin pazar kırılganlığı konusundaki soruya yanıt veren Vijay, aşağıdaki tweet’i paylaştı:

Bu durum Bitcoin’in sadece gerçek bir serbest piyasa olduğunu gösteriyor. Fiyatlar, Fed tarafından sürekli olarak manipüle edilen dolar cinsinden varlıkların aksine serbestçe ayarlanıyor.

Bitcoin’in son başarılı halving etkinliği, madencilerin gelir kesintisine rağmen hash oranının sabit kalmasıyla zincir genelinde istikrara işaret etti. BTC değişkenliğini korurken Vijay, Federal Rezerv’in borsaya müdahale ettiği kadar piyasaların manipüle edildiğine inanmıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir