featured

DOT fiyat hareketi yeniden ayıların kontrolünde! Piyasa koşulları geri dönüşe izin verecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot (DOT), bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. DOT için mevcut direnç 6,01 dolarda iken, destek noktası ise 5,80 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bugün, ayıların piyasada hâkimiyetlerini sürdürmesi sebebiyle genel olarak bir düşüş eğilimi mevcut. Fiyat 6,00 doların altına düştü ve son 24 saatte %0,97 oranında değer kaybetti. DOT, bu yazının yazıldığı sırada ise 5,91 dolar civarında işlem görüyor.

Satış baskısı, büyük katalizörlerin olmaması ve kripto para piyasasının genel zayıflığı nedeniyle düşüş başlamış gibi görünüyor. Eğer ayılar, 5,80 dolardaki destek noktasının altına bir hareket gerçekleştirirse olumsuz hareket bir süre daha devam edebilir.

1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafikte, ayıların piyasa kontrolünü ele geçirdiği ve fiyatı önemli destek noktalarının altına düşürdüğü görülüyor. DOT fiyatı 6,01 dolardaki direnç noktasının üzerinde sürdürülebilirlik gösteremediği için düşüş devam ediyor.

DOT

Günlük grafiğe göre teknik göstergeler karışık sinyaller gösteriyor. RSI 40,01 işaretinde ve bu durum ayı baskısının devam edebileceğini gösteriyor. MACD ve hareketli ortalamalar da ayı piyasası sinyalleri veriyor. Yani, yakın vadede daha fazla düşüş potansiyeli olabileceğini gösteriyor. 1 günlük grafikte EMA 50 ve EMA 20 seviyeleri kesişmek üzere. Bu da bir başka düşüş sinyalidir.

4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik de günlük grafiğe benzer şekilde düşüş sinyalleri veriyor. 6,01 dolarda bulunan direnç noktası birkaç kez test edildi ve başarısız olundu. Bu da ayıların fiyat hareketini kontrol ettiğinin net bir göstergesidir. DOT fiyatının, yakın zamanda daha fazla düşüş yaşaması bekleniyor. Bu durumda 5,85 dolarda bulunan destek noktasının test edileceği söylenebilir.

4 saatlik grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) 37,25 işaretinde yer alıyor. Bu da fiyatın hâlâ düşüş potansiyeli olduğunu gösteriyor. MACD de ayıları destekliyor.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak, ayıların fiyat hareketini kontrol ettiği ve boğaları geride bıraktığı söylenebilir. Fiyat önemli destek noktalarının altına düştü. Bu da gelecekteki fiyat hareketleri açısından negatif bir işarettir. Dolayısıyla, yatırımcıların herhangi bir işlem yapmadan önce dikkatli olması tavsiye ediliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin