Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.
Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.

Dolaşımdaki Bitcoin arzının yüzde 59’u hareketsiz duruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Delphi Digital’ın endüstri analistleri tarafından yapılan araştırmalara göre, dolaşımdaki Bitcoin arzının %59’u en az bir senedir hareketsiz duruyor. Rakamların, varlığın azalan işlem hacimleriyle bağlantılı olduğu da bildiriliyor.

Bulgulara ek olarak iki yıl önce bu satın alınan yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde BTC’nin de hala hareket etmediği belirtildi. Bu aynı zamanda BTC tutanların baskın olduğunu ve bu yılki %260’lık artış ve %50’lik çöküş sırasında bile pek satış yapmadığı anlamına geliyor.

Hareketsiz duran Bitcoin’ler ile ilgili yatırımcıların basitçe iki strateji izlediği tahmin ediliyor. Bunlardan ilki kâr elde etme çabası, ikincisi ve daha baskın olan sebep ise biriktirerek Bitcoin’in gelecekte nasıl bir yön izleyeceğinin beklenmesi.

Binance ve Huobi, Bitcoin hacminde lider

Araştırma, daha az yeni paranın alana girdiğini ve azalan hacmin haziran ayındaki en yüksek seviyeden bu yana eğilim olduğunu belirtti. Spot USD piyasaları en büyük düşüşü gördü ve aylık ciro hacmi en iyi kripto borsalarında %9,4 düştü.

Binance ve Huobi, Bitcoin’in en çok aktığı kripto para borsaları olarak dikkat çekiyor. Ağustos ayından bu yana tüm BTC mevduatlarının yarısından fazlasını bu iki borsa tutuyor.

HODL hissiyatı güçlüydü ve geçen yılın ayı piyasasında hayatta kalan herhangi birinin şu anki durumdan etkilenmesi pek muhtemel görünmüyor. Çünkü Bitcoin geçen yıl gördüğü dibin bile iki katı fiyata sahip.

Kısa vadeli hamleler söz konusu olduğunda ise analistler herhangi bir kazançtan önce daha fazla acı olacağı konusunda hemfikir. Pek çok analiste göre 6 bin dolarlık bölgeye düşmek kaçınılmaz görünüyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin