Dolara güvenmediler, 150 milyon dolarlık Bitcoin aldılar: Hisseleri yüzde 8 fırladı!
Dolara güvenmediler, 150 milyon dolarlık Bitcoin aldılar: Hisseleri yüzde 8 fırladı!

Dolara güvenmediler, 150 milyon dolarlık Bitcoin aldılar: Hisseleri yüzde 8 fırladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para madencilik grubu Marathon Patent Group, Bitcoin satın alımı sayesinde hisse senetlerinde %7,7 oranında artış kaydetmeyi başardı. Firma yeni yılda Bitcoin’den makul kârlar kaydeden ilk birkaç firmadan biri haline geldi.

Dün tek bir günde 150 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklayan firmanın hisseleri, kısa bir süre sonra 19,86 dolara fırladı.

Marathon CEO’su: “Doların devalüasyonuna karşı Bitcoin aldık.”

Marathon’un başkanı ve CEO’su Merrick Okamoto, yaptığı bir duyuruda, bu hareketin, USD’nin devalüasyonuna karşı önlem alma stratejisi olduğunu açıkladı.

“150 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alarak, bu yeni varlık sınıfına girmek isteyen bireyler ve kurumlar için fiili yatırım seçeneği olduğuna inandığımız Marathon’u inşa etme sürecini hızlandırdık. Ayrıca MicroStrategy gibi diğer ileri görüşlü şirketlere benzer şekilde, rezervlerimizin bir kısmını Bitcoin’de tutmanın ABD doları tutmaktan daha uzun vadeli bir strateji olacağına inanıyoruz.”

Bitcoin madenciliği zorluğu arttıkça firma, madencilik makinelerini artırarak olası herhangi bir dezavantajla mücadele etmeyi hedefliyor. Okamoto, madencilik faaliyetlerine devam etmek için 103.060 madencilik bilgisayarının konuşlandırıldığını açıkladı. Ayrıca şu sözleri kullandı:

“Bitcoin ağının mevcut zorluk oranına bağlı olarak, bugün tüm madenciler faaliyette olsaydı, günde yaklaşık 55-60 BTC üretecektik. Bununla birlikte, şimdi Bitcoin’e yatırım yapmak için elimizdeki nakit parayı kullanarak potansiyelimizi gerçeğe dönüştürdük.”

Square ve MicroStrategy’nin hisseleri de patlamıştı

Marathon’un hisse senedi değerindeki artış, ödeme devi Square ile iş zekası ve mobil yazılım firması MicroStrategy’ninkini adeta taklit ediyor. Geçen yıl Bitcoin alımlarını halka açtıktan sonra, her iki şirket de hisselerinde hızlı bir artış kaydetti.

Doğrudan kripto para tutamayan kayıtlı ve akredite piyasa katılımcılarına yardımcı olan Marathon gibi şirketler, Bitcoin’e olan ilgi ve benimsenmesi arttıkça büyümeye devam ediyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin