Dogecoin'in 0,1 dolara yolculuğu: Konsolidasyon dönemi bitiyor mu?
Dogecoin'in 0,1 dolara yolculuğu: Konsolidasyon dönemi bitiyor mu?

Dogecoin’in 0,1 dolara yolculuğu: Konsolidasyon dönemi bitiyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dogecoin fiyatı, uzun süredir 0,0592 dolar ile 0,0648 dolar arasında dalgalanıyor. Dogecoin ayrıca son iki yılda dinamik destek görevi gören yükselen trend çizgisine yakın seyretti. Bu trend çizgisinden 19 Ekim tarihinde sıçradı ve 0,057 dolardan yüzde 21,3 yükselerek 0,069 dolara ulaştı. Ancak meme coin uzun süredir dalgalandığı aralığın dışına çıkamıyor ve yatırımcılar bu trend kırılımını merakla bekliyor.

Dogecoin yükseliş eğilimini sürdürerek 0,1 dolara ulaşacak mı?

Yükselen trend çizgisi Dogecoin fiyatındaki olumlu tabloyu doğruluyor.

Meme coin’in 20 ve 50 günlük EMA arasındaki yükseliş eğilimi, kısa vadeli görünüm hakkında fikir veriyor.

Dogecoin’in 24 saatlik işlem hacmi 182 milyon dolardır, bu da yüzde 65’lik bir kayıp anlamına geliyor.

TradingView Grafiği

Geçtiğimiz altı hafta boyunca Dogecoin fiyatı dar bir aralıkta sıkıştı ve üç kez 0,055 dolar ile 0,06 dolar aralığından harekete geçti. Bu noktalardan yaşanan geri dönüşler bu seviyelerin önemini gösteriyor ve yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. Ayrıca 0,0510 dolar ile 0,0565 dolar seviyeleri güçlü destek görevi görüyor ve aşağı yönlü hareketi engelliyor.

Bununla birlikte uzun süreli konsolidasyon dönemi, ‘Çift Dip’ formasyonun oluşmasına yol açtı. Bu formasyon düşüş trendinin sonunda görülür ve direnç seviyesinin kırılmasıyla yükseliş trendinin başlayacağı sinyalini verir. Bu modelden ve daha geniş piyasa toparlanmasından güç alan Dogecoin, mevcut işlem fiyatı olan 0,69 dolara yükseldi. Daha sonra bu seviyeyi de kırarak hızla 0,075 dolara ulaştı ancak bu noktada da güçlü bir dirençle karşı karşıya kaldı. Sonuç olarak varlık aralığın dışına çıkamadı ve geri çekildi. Şu anda Dogecoin yatırımcılarının dikkatle takip etmesi gereken bir seviye var: 0,067 dolar. Meme coin bu seviyenin üzerinde günlük kapanış gerçekleştirirse yüzde 20 oranında yükselerek 0,085 dolara ulaşabilir. 0,085 doların da kırılmasıyla birlikte yükseliş formasyonunu uzatarak 0,1 dolarlık psikolojik bariyeri hedefleyebilir.

Konsolidasyon dönemi ne kadar sürecek?

Bu olumlu tahminlere rağmen 0,085 dolar civarında güçlü bir direnç bulunuyor ve meme coin bu seviyede satış baskısıyla karşılaşabilir. Söz konusu seviye daha fazla fiyat artışının önünde güçlü bir engel teşkil ediyor. Bunun nedeni, tarihsel olarak önemli düzeltmeleri tetikleyen aşağı yönlü bir direnç trend çizgisinin kesişmesidir. Varlık bu seviyeye ulaştıktan sonra reddedilirse geri çekilmeyi takiben yatay hareket bekleyebiliriz.

Sonuç olarak, Dogecoin analizi olumlu bir görünüm sunsa da kripto paraların öngörülemez doğası riskleri de beraberinde getirir. Bu yüzden herhangi bir yatırım kararı vermeden önce risk yönetim stratejilerine dikkat edilmelidir.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin