featured

Dogecoin (DOGE) boğaları yeşil ışık yakıyor: Gözde meme coin yüzde 25’lik ralliye hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE) fiyatı, yeni bir yükseliş rallisine hazırlanıyor olabilir. %50 Fib seviyesinde yenilenen satın alma baskısı, gözde meme coin’in fiyatını yeni bir toparlanma için destekliyor.

Alıcıların 0,75 dolar seviyesini başarılı bir şekilde savunmasıyla Dogecoin fiyatındaki mevcut düşüş eğilimi yatay bir değişime uğradı. Bu konsolidasyon, alıcıların grafikte çift dipli modeli tamamlaması durumunda yükseliş trendi oluşturabilecek bir güce sahip. Geçen haftaki %8,5’lik düşüşe rağmen DOGE fiyat eğilimi, %30’luk yükseliş potansiyeli ile tersine dönüş ihtimalinin sinyallerini veriyor. Peki, bu meme coin’i satın almayı mı düşünmelisiniz yoksa piyasadaki yavaşlamanın bitmesini mi beklemelisiniz?

Dogecoin fiyatı şu anda, sıradaki fiyat hareketine karar verebilecek kritik bir noktada işlem görüyor. Fiyat, %50 Fibonacci seviyesinin yakınında işlem görmesi sebebiyle grafikteki çift dipli modelden bir geri dönüş gerçekleşebileceğinin sinyallerini veriyor. Geri çekilme aşaması, fiyatların 200 günlük EMA seviyesinin altına düşmesi durumunda aşağı yönlü bir hareket gelebileceği konusunda da uyarıda bulunuyor.

Dogecoin için 24 saatlik işlem hacmi 2,71 milyar dolardır. Bu da %16’lık bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Dogecoin DOGE

Kripto para piyasasında, Bitcoin Spot ETF’nin körüklediği yükseliş umutlarının suya düşmesiyle Dogecoin fiyatlarındaki düşüş 2024’ün başlarına kadar sürdü. Bu gerileme, 0,107 dolarlık zirveden bir düşüş gerçekleştirerek kritik 200 günlük EMA seviyesinde destek bulan DOGE fiyatını da önemli ölçüde etkiledi. Sonuç olarak, gözde meme coin’in fiyatında %25,5 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Son dönemdeki gerilemenin ardından, alıcılar aktif olarak piyasayı istikrara kavuşturmaya çalışıyor. Bu da Dogecoin için kararsız ve ters bir ticaret dönemine yol açtı. Şu anda, gözde meme coin’in fiyat hareketi %61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesinin yakınında seyrediyor ve potansiyel bir yükseliş eğiliminin işaretlerini gösteriyor. Analistler, bu hareketin grafikte çift dipli bir model oluşturduğunu tahmin ediyor.

Ancak DOGE fiyatının kaderi belirsizliğini koruyor. Şu anda sıradaki hareketin hangi yönde olacağı büyük ölçüde daha geniş piyasa eğilimlerine bağlı. Mevcut piyasa durgunluğu önümüzdeki haftalarda da devam ederse gözde meme coin’in 200 günlük kritik EMA desteğinin altına düşme riski var.

Dogecoin (DOGE) için sırada ne var?

Bu senaryo piyasada arzın artmasını tetikleyebilir ve potansiyel olarak Dogecoin’in değerinin %17,5 daha düşerek 0,066 dolara gerilemesine yol açabilir. Bu yüzden, yüksek risk almak istemeyen yatırımcılar piyasanın durgunlaşmasını bekleyip daha sonra işlem yapmayı tercih edebilir.

Diğer taraftan, bu popüler meme coin’e yönelik olumlu duygunun yeniden canlanması ve muhtemelen güçlü topluluk desteğiyle yükseliş eğiliminin tersine dönmesinin yolunu açabilir.

Bu koşullar altında DOGE fiyatı, çift dipteki boyun çizgisi desteği olan 0,0877 dolar seviyesini aşabilir. Bu seviye oldukça kritik bir öneme sahiptir çünkü, büyük bir rallinin başlaması için kırılması gereken bir destek olabilir. Patlama sonrası ralli, DOGE fiyatını %22 oranında artırarak 0,107 dolardaki  potansiyel hedefe çıkarabilir.

Gözde meme coin için teknik göstergeler de şu anda belirsiz bir görünüme sahip. 20 günlük ve 50 günlük EMA seviyelerinde bulunan düşüş eğilimi, kısa vadeli bir geri çekilme gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Öte yandan günlük grafikteki MACD ve sinyal çizgileri fiyatın yükselişe geçmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. Yeni nesil yatırımcıların ilgi odağı hâline gelen kripto para piyasasında işlem yaparken yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla işlem yapmalısınız. Her gün büyüyen ve gelişen kripto para piyasasında 2024 yılında yeni çıkacak olan coin’ler, şimdiden büyük merak uyandırıyor. Yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmenin kârı maksimuma çıkarabileceğinin farkında olan yatırımcılar, bu projeleri büyük bir ilgiyle takip ediyor.

Ancak bu kadar geniş bir piyasada, güvenilir ve yüksek potansiyelli projeleri tespit etmek her zaman kolay olmayabilir. İşte bu noktada, bulut madenciliği sektörüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix (BTCMTX): Bulut madenciliğine yenilik getiren bir devrim projesi

Bitcoin Minetrix, kripto para arenasına getirdiği yeniliklerle bulut madenciliğine benzersiz bir perspektif sunarak yatırımcıların deneyimini kolaylaştırıyor. Platform, sadece mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara esneklik sunar ve Bitcoin Minetrix’i bulut madenciliği dünyasında özgün ve güvenilir bir perspektif sunan bir proje hâline getirir.

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platformda $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı da sunuyor. Şu an itibariyle, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kurtularak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. $BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin