featured

DOGE fiyatı neden düşüyor? İşte Dogecoin fiyatında yaşanan son gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Doge Haberleri: Haftaya iyimser bir havayla başlayan kripto para borası, Bitcoin halving öncesi BTC’nin 70 bin doların üzerine çıkmasıyla toparlanmaya başladı. Mevcut piyasa şartlarındaki toparlanma eğilimine rağmen Dogecoin, genel iyimserliğin tersine düşüş eğilimi gösteriyor. Popüler meme coin, balina hareketlerinin etsindeyken analistler meme coinin çok yakında toparlanacağını tahmin ediyor.

DOGE fiyat analizi: Meme coin neden düşüyor?

Son 24 saate yüzde 7’nin üzerinde değer kaybı yaşayan meme parası, son bir haftanın zirvesi olan 0,21 dolardan 0,1886 dolara geriledi. Piyasa değerinde de benzer bir düşüş yaşayan varlık, zayıflayan bir fiyat yönergesi ile kırmızı bölgede işlem görüyor. Coinglass verilerine göre Açık Pozisyonlarda yüzde 9,74 gerileme mevcut ve bu da işlem hacminde düşen volatiliteyi gösterir. Tasfiye oranına bakıldığında uzun vadede 6,38 milyon dolarlık varlık tasfiye edilirken kısa vadeli 280.28 bin dolarlık çıkış yaşandı. Bu tasfiyeler  halihazırda düşüş etkisinde olan DOGE fiyatı üzerinde baskı oluşturarak satış talebini yükseltti.

Dogecoin Türevleri Veri Analizi

Ayrıca piyasa göstergelerine bakıldığında açık faiz oranında düşüklük de varlığın yatırımının ilgisinden uzak olduğunu gösteriyor. Yeni yatırımcıyı çekmeyen meme parası, balına etkinliklerinin de baskısı altında.

Dogecoin balina transferleri ne anlama geliyor?

Token transferlerini listeleyen analiz firması Whale Alert 9 Nisan Salı günü yaptığı bir X paylaşımında 245,000,000 milyon tokenin transfer edildiğini duyurdu. 49, 622,788 Amerikan dolarına karşılık gelen bu transfer bilinmeyen bir cüzdan üzerinden Robinhood borsasına yapılmış.

Bu büyük ölçekli tasfiye düşüş eğilimini tetiklerken meme coinin fiyatı üzerinde önemli bir satış baskısını da arttırdı.

Alçalan takoz modeli ve teknik analiz

Dogecoin teknik fiyat grafiğinde aşılan alçalan takoz modeli, kripto para piyasasında güçlü bir eğilimin başlayacağı şeklinde yorumlanır. Geri çekilme döneminin sona yaklaştığının işareti kabul edilen bu modelde varlık trend çizgisinin üzerinde tutunmayı başarırsa daha yüksek seviyeleri hedefleyebilir. Bu grafik modelini destekleyen Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 60 seviyesine (sarı) yaklaşarak daha iyimser bir fiyat hareketinin başlayabileceğini gösteriyor.

Doge
Teknik grafik / RSI and BB

Boğalar ve ayılar arasındaki bir çatışmayı gösteren RSI ve Hareketli Ortalamaları (SMA) değeri varlık üzerinde bir fiyat kırılmasının yaklaştığını işaret eder. Alım baskısının artması hâlinde 0,26 dolara ulaşabileceği düşünülen popüler memenin, yeniden bir düzeltme yaşanması hâlinde ise 0,15 dolara kadar inebilmesi mümkün.

Nihai yükselme: Dogecoin20

Sınırlı arzı ile enflasyona karşı düzenli bir büyüme hedefine sahip olan Dogecoin20 projesi, ön satış aşamasında olan çevre dostu tokenlerden biridir. Ethereum ağı üzerinde işlem görerek daha az enerji harcayarak çevreyi koruyan varlık, sürdürülebilir bir geleceğin parçası olmak isteyen yeni katılımcıların ilgisini çeker.

DOGE20’i Ziyaret Edin

Ayrıca hızlı büyüme potansiyeli ve 2 yıllık token dağıtım kampanyası ile ilgi çeken meme coin, steke etme yöntemiyle güçlü bir topluluk edinmeyi hedefler. Çevre dostu kripto para projesi uygun fiyata sahiptir. Son olarak kolay alım satım avantajları, cüzdan kullanım nitelikleri ile cazip bir proje olarak lanse edilen meme coinin fiyatı 0.00022 dolardır. 

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin