featured

DOGE fiyatı ayı trendinde takılı kaldı! Ne zaman yeniden yükselişe geçecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan DOGE, 4 Mayıs’ta 0,077 dolara önemli bir fiyat düşüşü yaşadı. Ancak ertesi gün sonunda %5,19 oranında artış kaydetti. Ayıların baskısına rağmen Dogecoin boğaları, pozitif piyasa duyarlılığını yeniden kazanmak için mücadele ediyor.

DOGE

Gözde meme coin’in fiyatı son 24 saat içinde %0,53’lük hafif bir artış yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre DOGE için 24 saatlik işlem hacmi %37,60 artışla 345,154,234 dolar.

Dogecoin, 11,02 milyar dolarlık piyasa değerine göre şu anda tüm kripto para birimleri arasında 8. sırada yer alıyor.

Boğalar piyasa baskısını hafifletmeye çalışıyor

DOGE fiyatı bugünün Korku ve Açgözlülük Endeksi 27 (Korku) olduğu için düşüş eğilimi gösteriyor. Bu, meme coin’e karşı nispeten düşük bir yatırımcı duyarlılığı olduğuna işaret ediyor ve piyasanın korku veya belirsizlik yaşıyor olabileceğini gösteriyor.

Gözde meme coin, kısa süreler boyunca hızla dalgalanan yüksek oynaklık yaşıyor. Düşüş trendine rağmen boğalar, satın almaya devam ederek ve fiyatı yükselterek piyasa baskısını hafifletmeye çalışıyor.

Dogecoin, 50 Günlük ve 200 Günlük Basit Hareketli Ortalamaların (SMA’lar) altında işlem görüyor. Bu, yüksek satış baskısı nedeniyle gözde meme coin’in düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 45,24 işaretinde bulunuyor. Bu da varlığın momentumunun nispeten nötr olduğunu gösteriyor. 45,24’lük bir RSI okuması, aşırı satım bölgesine daha yakındır ve bu, varlığın biraz düşük değerli olduğunu veya aşırı satıldığını gösterebilir.

MACD, sinyal çizgisinin altında işlem görüyor. Bu da satıcıların piyasayı kontrol ettiğini gösteriyor.

Boğalar satış baskısını sürdüremezse momentum muhtemelen düşmeye devam edecek.

Fiyatı etkileyen bazı faktörler

Ünlülerin desteği, haberler ve topluluktan katılım, Dogecoin’in büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunmuştur.

Böylece DOGE, genellikle kurumsal yatırım portföylerinde yer alan ve borsalar tarafından geniş çapta kabul gören önemli bir finansal araç haline geldi.

Özellikle, rapçi Snoop Dogg, rock grubu KISS lideri Gene Simmons ve Tesla CEO’su Elon Musk gibi ünlü figürler, Musk’ın 2019’dan beri meme coin hakkında tweet atması ve her tweet’in fiyatta bir artışa neden olması nedeniyle Dogecoin’e verdikleri desteği dile getirdiler.

Bir diğer faktör ise piyasa duyarlılığıdır. Diğer tüm varlıklar gibi, Dogecoin’in fiyatı da piyasa duyarlılığından etkilenir. Yatırımcılar meme coin’in geleceği konusunda iyimserlerse daha fazla satın alarak fiyatı yükseltebilirler.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin