featured

DOGE, piyasa değerindeki artışla rakiplerini geride bırakırken 1 dolar hedefine ulaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, bugün fiyatında dikkat çeken bir artış gerçekleştirdi.

Gözde meme coin’in fiyatı son 24 saatte %10 oranında bir yükseliş kaydederek 0,70 dolarda bulunan direnç noktasını kırdı. Böylece DOGE, psikolojik olarak oldukça önemli bir seviye olan 0,80 dolara yaklaştı.

DOGE

Bu yükseliş hareketinin bir sonucu olarak, meme coin piyasa değerine yaklaşık 1 milyar dolar ekleyerek 9,67 milyar dolardan 10,66 milyar dolara yükseldi.

Etkileyici rallinin ardından Dogecoin, günlük grafiklerde en iyi performans gösteren ilk 10 kripto para birimi arasına katıldı. Meme coin şu anda altıncı sırada yer alırken, Chainlink (LINK), Maker (MKR), XDC Network (XDC), Synthetix (SNX) ve Stellar’ın (XLM) hemen arkasında bulunuyor. Ayrıca Solana’yı (SOL) geçerek piyasa değerine göre en büyük sekizinci varlık olmayı başardı.

DOGE neden yükseliyor?

En son gerçekleşen fiyat rallisinin ardındaki nedenin ne olduğu belirsiz olsa da, kripto analistlerinin bazıları bunu Tesla’nın (NASDAQ: TSLA) web sitesindeki ödeme sayfası kaynak kodunda olması ile ilişkilendiriyor.

Ancak elektrikli araç (EV) devi, daha önce Tesla alıcılarının Bitcoin (BTC) ödemeleri yapmasına olanak tanıyan seçeneği kaldırdığında kodu da kaldırmamış gibi görünüyor.

En son gelişmede Wu, 21 Temmuz’da paylaştığı bir tweet’te Tesla’nın daha sonra “Bitcoin’i kaynak kodundan kaldırdığını, ancak Dogecoin’i kaldırmadığını” söyledi.

Hareket muhtemelen Dogecoin meraklıları ve yatırımcıları arasında spekülasyonlara yol açtı ve dünyanın en sevilen meme coin’in fiyatında kayda değer bir artışa yol açtı. Şimdi ise önümüzdeki haftanın başlarında fiyatın yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

Finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin