Dikkat: Tarihte 14 kez görülen Bitcoin olayı gerçekleşti!
Dikkat: Tarihte 14 kez görülen Bitcoin olayı gerçekleşti!

Dikkat: Tarihte 14 kez görülen Bitcoin olayı gerçekleşti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 8.800-9.000 dolar aralığında duruldu. Son iki gündür büyük sıçramalar gören BTC 7.800 dolardan 9.400 doların üstüne çıkmayı başarmıştı. 24 saatten kısa sürede bin dolar sıçrayan kripto para biriminin bir sonraki hamlesi merakla bekleniyor. Yatırımcılar bir geri çekilme bekliyor zira fiyatların durulması ve momentumun yavaşlaması buna işaret ediyor olabilir.

Tarihsel rakamlar, son dalgalanmanın ardından rallinin devam etmeden önce bir düşüş izleyebileceğini gösteriyor. 9.400 dolara giderken Bitcoin, tipik olarak yavaşlamadan veya geri çekilmeden bazı temel dirençleri geçti.

Tarihte 14. defa Bitcoin sadece bir günde 1.000 dolar sıçradı

Analist Timothy Peterson, 1.000 doların üstündeki bu sıçramanın ardından yatırımcıların %38’lik bir geri çekilme beklemeleri konusunda uyardı. Bir günde 1000 dolardan fazla bir yükseliş, BTC tarihinde sadece 14 kez gerçekleşmişti.

Ortalamalara bakıldığında Bitcoin, daha önceki 1000 dolarlık sıçramalarından sonraki yedi gün içinde %5, 30 gün içinde %20 ve 90 gün içinde %38 düştü.

Her ne kadar Bitcoin 9 bin doların üzerine çıkacak gibi görünse de analiste göre yukarı yönlü gidişat durabilir ve ardından keskin bir düşüş yaşanabilir.

Halving söz konusuyken tarihin tekrar etmesi sürpriz olur

Bitcoin, tarihsel hareketlerin fiyatı tahmin etmek için güvenilir olamayacağını defalarca kez kanıtladı. Bu nedenle bu 1000 dolarlık yükselişi takiben farklı bir model bekleyebiliriz.

Özellikle halving söz konusu olduğunda tarih kendini tekrar etmeyebilir. Zira halving’e yaklaşık 10 gün kaldı ve kripto topluluğundaki birçok kişi, fiyatların ivme kazanmasıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine gideceğimizi düşünüyor.

zycrypto

Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi: “Bitcoin alma zamanı geldi!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin