Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Dijital altın Bitcoin, altın karşısında yüzde 30 değer kazandı: Balina etkisi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçmiş bir dönemin “HODLer”larından Peter Schiff, bireysel yatırımcıların kripto para piyasalarındaki balinaların taktiklerinden dolayı sıkıntı yaşadığını savundu.

29 Ekim’de yayınlanan bir tweette, sıkı bir altın savunucusu olan Schiff şunları söyledi:

Bitcoin hodlers #Bitcoin fiyatı fırladığında zengin olacaklarına inandıkları için satış yapmazlar. Bitcoin balinaları, piyasadaki bir kaza onları yok etmeden önce kazançlarını almak için şimdi satış yaparak zenginleşiyor. Balinalar, Bitcoin tutanların inancını kaybetmediğinden ve portföylerindekileri bozdurmadıklarından emin olmalı!

Bitcoin altın karşısında değer kazandı

Schiff’in yorumları, 2011’den bu yana en yüksek gün içi kazancını kaydeden Bitcoin’in (BTC) göz kamaştırıcı bir pazar kazanımının ardından bir hafta boyunca gerçekleşti.

Bitcoin, 26 Ekim’de altın karşısında Schiff’in açıklamalarından önce yüzde 30’un üzerinde bir artış kaydetti.

Twitter katılımcıları, durumun dijital varlık sınıflarına göre neredeyse benzersiz olduğunu belirtti. 29 Ekim’de, altın, özellikle ABD-Çin ticaret anlaşmasının ümidiyle birlikte, daha geniş pazarlarda yer alan yatırımcı hissiyatının ortasında bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Federal Reserve’den çıkan şahin görüşü faiz oranı değerli metalde yükseliş etkisi oluşturabilir ve daha düşük oranlar, tasarruf sahipleri için bir fırsat maliyetini düşürebilir.

Dijital çağ için bir değer deposu

Schiff’in Bitcoin tahmini, bariz bir şekilde düşüş yönlü. Son olarak Bitcoin’in güvenli liman olarak tanınması “dijital altın”  lakabına katkıda bulundu ve kripto para son piyasa döngülerindeki birkaç noktada fiziksel altın ile sık sık benzer korelâsyon gösterdi

Endüstri yorumcuları, merkez bankası politikasının piyasa için rahatsız edici boyutlara gelmesinin Bitcoin fiyat performansını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorlar.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin