Devrimin ayak sesleri: Şehir tabanlı kripto para başlatılıyor
Devrimin ayak sesleri: Şehir tabanlı kripto para başlatılıyor

Devrimin ayak sesleri: Şehir tabanlı kripto para başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey İrlanda’daki toplum sakinleri çok geçmeden belediye kripto para birimi ile kahvelerinin ücretini ödeyip, öğle yemeklerini sipariş ediyor olabilirler.

Kripto para yıl sonuna kadar çıkıyor

Belfast Belediye Meclisi (BCC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yıl sonunda kendi teşvik bazlı dijital kartını uygulamayı planladığını duyurdu. Belfast Coin adı verilen para birimi, BCC’ye göre yerel alışveriş, gönüllülük, geri dönüşüm ve halka açık toplantılara katılmak gibi olumlu etkinlikleri ödüllendirmek için tasarlanacak.

Kripto para uygulaması, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin modern zorluklara karşı dayanıklılık oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Rockefeller Foundation’ın 100 Esnek Şehir projesinin bir parçası.

Belfast, sakinlerine kripto paralarını saklamaları için bir uygulama oluşturmak üzere Birleşik Krallık ve Tel Aviv merkezli Blockchain şirketi olan Colu ile ortaklık kurdu.

Colu CEO’su ve kurucusu Amos Meiri, şehir para biriminin olumlu toplumsal etkileşimleri ve kalkınmayı teşvik edeceğini söyledi. Meiri düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

 Belfast Coin, kentin gelişimine – ekonomik, sosyal, ekolojik ve ötesinde – büyük bir katkı sağlayacak. Aynı derecede önemli olan, Belfast Coin’nin kentin tüm unsurlarını birbirine yaklaştırmasını, sakinlerine, işyerlerine, sivil toplum kuruluşlarına, topluluk gruplarına ve eğitim kurumlarına ortak hedeflere ulaşmak için birlikte çalışma fırsatı sunmasını umuyoruz.

Belfast Coin’nin duyuru etkinliğinde konuşan İrlandalı bir ekonomist ve yazar olan David McWilliams, ortaklığın bir kripto para birimi çıkarmanın çok ötesine geçtiğini söyledi. Ve düşüncelerini şöyle açıkladı:

 Burada gördüğümüz şey, bir kripto paranın ötesinde bir oluştur; kentin kendisiyle olan ilişkisini yeniden kurgulamak.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin