Japon siyasetçier kripto para birimlerini kendileri için onayladı
Japon siyasetçier kripto para birimlerini kendileri için onayladı

Japonya’nın dev şirketi artık Bitcoin (BTC)’i kabul ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların ve Bitcoin (BTC)’in kullanımı, Japonya’nın en büyük demiryolu şirketi olan JR East’in yardımı ile gelişebilir. Şirket şu anda ülkedeki kripto para birimlerini destekleme olasılığını düşünüyor. Aynı zamanda, şirket bireylerin tren biletleri için ödeme yapmalarını sağlamak için bir stablecoin başlatmanın etkilerini analiz ediyor. Bilgi Japon haber programı ANN Haber tarafından yayınlandı.

JR East, Bitcoin ve  kripto para birimlerini değerlendiriyor

Şirketler dijital varlıkları benimsemeye başlar başlamaz kripto para birimi kullanımı artacak. Bu firmalardan biri yakında Japonya’daki en büyük demiryolu şirketi olan JR East olabilir. JR East, tren yolculukları için ödeme olarak, stablecoin’ler de dahil olmak üzere kripto para birimlerini almaya başlayabilir.

Bu çözümleri kullanıcılara sunabilmek için firma, servis sağlayıcı IIJ ile çalışıyor. Bu sayede gezginler en sevdikleri kripto para birimini kullanarak tren biletleri için ödeme yapabilecekler. JR East ayrıca yerel düzenleme kurumu Mali Davranış Otoritesi (FSA) tarafından onaylanan DeCurrent kripto şirketine de yatırım yaptı.

Kripto paraları kitlesel benimsenmesi artacak

JR East, kullanıcıların Suica akıllı kartla dijital varlıkları kullanarak biletlerini satın almalarına izin verecek. Ayrıca, firma bağlantı ve ağ hizmetleri ile uğraşmak için DeCurrent ve IIJ ile birlikte çalışacak. Ayrıca, Nikkei, Mizuho Financial Group’un (MFG), bankanın dijital parası olan Japon Yeni’ye (JPY) bağlı olan J Coin’i kullanarak Suica ödemelerine pilotluk yapmaya başlayacağını bildirdi.

Japonya’nın, kripto şirketlerinin ülkedeki faaliyetlerini geliştirmeleri için çok katı bir yasal çerçeve uyguladığını belirtmekte fayda var. Karar, sektörde bazı usulsüzlüklerden sonra yerel makamlar tarafından alındı. Kripto para birimi borsası Coincheck 2018’de hackendi ve  borsa 500 milyon dolardan fazla NEM (XEM) tokenini kaybetti.

Suica kartları Japonya’da biliniyor ve ülkedeki 580.000’den fazla mağazada kabul edilir. Dolaşımda 75 milyon Suica kartı da var. Bu nedenle, JR East ile tren biletleri için kripto ödemelerinin uygulanması, dijital varlıkların toplu olarak benimsenmesi için çok önemli bir gelişme olacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin