OKeX duyurusu: OKExChain mainnet hayata geçiyor
OKeX duyurusu: OKExChain mainnet hayata geçiyor

Dev kripto para borsasının para karşılığında sahte web sitesi trafiği sağladığı ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinGecko veri analistleri tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto para borsalarının web sitesine gelen trafik miktarını artırmak için ücretli yöntemlere başvurmuş olabileceği bildirildi.

OKEx’in işlem hacmi düştü, web sitesi trafiği iki kattan fazla arttı

Raporda özellikle OKEx borsasına dikkat çekildi. Borsanın 2020 yılının ikinci çeyreğinde daha düşük bir işlem hacmi görmesine karşın web trafiğinin %239 arttığı tespit edildi. Web trafiğinin genellikle ticaret etkinliğiyle paralellik göstermesi nedeniyle elde edilen istatistik tepkilerin odağına yerleşti.

Web trafiğinin nereden geldiğini gösteren SimilarWeb’i kontrol eden CoinGecko, OKEx’in web trafiğinin yaklaşık %50’sinin ücretli yönlendirme sitelerinden geldiğini fark etti.

OKEx, üç ücretli trafik sağlayıcısından yararlanıyor

Trafik sağlayıcılarının en büyüğü, Bitcoin ile ilgilenen kişilere web sitelerini tıklamaları için ödeme yapan bir site olan Adbtc idi. Site, 78.000 aktif kullanıcısı olduğunu ve öne çıkan web siteleri için bir günde 866.000 gösterim oluşturduğunu iddia ediyor. Diğer trafik sağlayıcılar arasında ise Cointiply ve Adeth projelerinden biri olarak listeleyen Coinpayu vardı. Her üçü de, reklamları tıklamak, yönlendirme bağlantılarını kullanmak veya bir web sitesini görüntülemek gibi görevleri tamamlamak için yöntemler sunuyor.

Bu konuyla ilgili yorumları sorulan OKEx CEO’su Jay Hao, kripto alanındaki her şirketin büyümeye odaklanması gerektiğini söyledi:

Organik büyümeye, stratejik ortaklıklara daha fazla odaklanarak ve piyasadaki en yenilikçi ve çeşitli ürün paketini sunarak etkimizi hızlandırmaya devam ediyoruz.

Hao, web trafiğinin borsaları sıralamak için güvenilir olmayan bir gösterge olduğunu ve borsa hacminin daha çok piyasa oynaklığına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada dünya kripto para madenciliği raporu yayımlandı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin