bitcoin vadeli islemleri
Dev banka Bitcoin vadeli işlemleri için tüm hazırlıklarını tamamladı

Dev banka Bitcoin vadeli işlemleri için tüm hazırlıklarını tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Times’ın bildirdiğine göre, Yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, müşterileri adına Bitcoin vadeli işlemleri ticareti yapmak için kendi parasını kullanacak.

Times Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yeni alım satım işleminin kesin başlangıç ​​tarihi henüz belirlenmemiş olsa da, bankanın yönetim kurulunun inisiyatifin imzalanmasından sonra harekete geçtiği bildirildi. Rapora göre Goldman, “müşterilere sunacağı, teslim edilmeyen vadeli işlemler olarak bilinen, geleceğin kendi esnek ve daha esnek bir versiyonunu yaratmaya” da hazırlanıyor.

Goldman yöneticisi Rana Yared, kararın, Bitcoin’i alternatif bir varlık olarak tutma konusuna ilgi gösteren, artan sayıda ilgiden kaynaklandığını söyledi.

Yared Times’a şunları iletti:

Müşterilerimizin ‘Bitcoin veya Bitcoin futures’larını tutmak istiyorum çünkü alternatif bir değer deposu olduğunu düşünüyorum’ söylemleri bizde oldukça yankı buldu.

Yatırım bankası, ilk “dijital varlık” traderı Justin Schmidt’i günlük işleyişe taşıdı. Schmidt, geçtiğimiz yıl bu görevinden önce kripto para ticaretine geçmeden önce hedge fonu Seven Eight Capital’da bir trader olarak çalışıyordu.

Haberler, CEO Lloyd Blankfein’in daha önce yatırım bankasının müşterileri için Bitcoin futures’ı topladıklarını dile getirmesi, Goldman’ın kripto piyasasına artan ilgisini yansıtıyor. Yine Times’ın bildirdiğine göre, Bitcoin’in doğrudan kullanımı da dahil olmak üzere daha detaylı işlemler, yalnızca ABD’li düzenleyicilerin onayını takiben gerçekleşecektir.

Yared’e göre, Goldman yetkilileri süreç boyunca ihtiyatlı bir yaklaşım sergiledi.

Yared sözlerine şöyle devam etti:

Neredeyse her insan için, masaya kişisel şüphecilik getirildi. Anlamadığımız yeni bir risk değil fakat yüksek bir risk olarak gördüğümüz bu işlemler konusunda daha titiz davranmamız gerektiğinin farkındayız.

Goldman Sachs’ın Bitcoin vadeli işlemleri faaliyetleri kripto piyasasına farklı bir bakış açısı getirebilir

Wall Street bu noktaya kadar Bitcoin’e karşı çıktı ve Goldman bilindiği gibi Wall Street’in önde gelen isimlerinden biri. Piyasaya girdiklerinde ise kurumsal sermayenin akması için yeni kapılar açılabilir.

Bankalar ve finans kurumlar, yapılan düzenlemelerde belli bir ağırlığa sahip kurumlardır. Bu yüzden hükümete, kripto ticareti ile ilgili yasaları açıklığa kavuşturmak için baskı uygulayabilirler.

Goldman’ın müşterileri, sahip oldukları mülklerin güvenliğine değer verir. Aslında, New York Times makalesi, Goldman’ın Bitcoin tutmak için mevcut seçeneklerin Wall Street standartlarına eşit olduğuna inanmadığını dile getiriyor. Bu yüzden Bitcoin futures’larında gerçek Bitcoin’lere geçtikleri takdirde, kripto güvenliği için inovasyonu teşvik edebileceklerine inanıyorlar.

coindesk

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin