Deutsche Bank kripto para alanına sessiz sedasız bir giriş yaptı
Deutsche Bank kripto para alanına sessiz sedasız bir giriş yaptı

Deutsche Bank’tan dikkat çeken kripto para raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların ortaya çıkmasından bu yana finans dünyasında çok şey değişti. Birçok kripto para savunucusu, bu para birimlerinin çok yakında finans sistemini ele geçireceğini ve sonunda fiat para birimlerini geçersiz kılacağını söyledi. Bununla birlikte yeni çalışmalar, nakdin yakın zamanda kaybolmasının pek mümkün olmadığını gösteriyor. Deutsche Bank tarafından yayımlanan son kripto para raporu da benzer bir çizgide.

“Kripto para birimleri nakdin yerini uzun süre alamayacak.”

Her ne kadar nakit, ödeme yöntemi olarak azalıyor ve kripto paralar artıyor olsa da, Deutsche Bank nakdin bir süre daha hayatta kalacağına inanıyor. Alman çokuluslu yatırım bankası daha önce kripto paraların 2030 yılına kadar fiatın yerini alacağını söylemişti. Ancak şimdi bu fikrin değiştiği anlaşılıyor. Bankanın son raporları, nakdin uzun süre da tercih edilen bir ödeme yöntemi olarak kalacağına inandıklarını gösteriyor.

27 Ocak’ta yayımlanan raporda, dijital para birimlerinin bankacılık, ödemeler, merkez bankacılığı ve aynı zamanda ekonomik güç dengesini kökten değiştirme potansiyeli gösterdiği belirtildi.

Gelecek iki yıl içinde yeni bir dijital para biriminin ana akım haline gelebileceğine inanıyoruz.

Rapor, bu yıl içinde hem dijital yuan hem de Facebook Libra’nın beklenen lansmanını bağlamlaştırıyor. Bu iki token 1,5 milyardan fazla Çinli vatandaşa ve neredeyse 2,5 milyar Facebook kullanıcısına dijital para birimleri sunabilir. Bir arada düşünüldüğünde dünya nüfusunun yarısından fazlası dijital paralarla bir anda iç içe kalacak.

Kripto para birimlerinin bu eğilimi devam ederse 2030’a kadar 200 milyondan fazla Blockchain cüzdanı olabilir.

Banka tarafından üç kripto para raporu yayımlandı

Banka, paranın kısa süre içinde önemli bir ödeme şekli olarak kalacağından emin olmakla birlikte, mevcut dijital ödeme devrimi için büyüyen bir rol olduğunu kabul ediyor. Bu bağlamda üç rapor yayımlandı.

İlk rapor, kripto paraların çoğunun uygun bir değer veya ödeme aracı deposu olamayacak kadar volatil olduğunu belirtti. İkinci rapora göre, paranın doğasında var olan faydalar, on yıllar boyunca bir ödeme stratejisi olarak hayatta kalacağını gösteriyor.

Bu düşünceler üçüncü raporda tekrar yer alsa da araştırmacılar aksini düşünüyor. Kripto paraların elektronik ödemelerin rahatlığını nakit ödemelerle ilişkili gizlilikle birleştireceğine inanıyorlar. Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler), küresel ekonomide sistemik zorluklarla başa çıkmak için yeni çözümler sunacak.

2020’de Bitcoin’den daha iyi performans göstermesi beklenen 3 altcoin

CBDC’ler pek çok sorunu çözecek

CBDC’ler tamamen uygulamaya konduğunda, Deutsche Bank merkez bankalarının faiz getiren hesapları tüm vatandaşlar için kullanılabilir hale getireceğine inanıyor. Bu strateji mevcut rezerv bankacılık sisteminden kaynaklanan birçok sorunu çözebilir.

2017 yılında banka, Blockchain teknolojisiyle işletmelere sunulan fırsatların sınırsız olduğunu açıklamıştı. Bu bağlamda küresel GSYİH’nın yaklaşık %10’unun 2027 yılına kadar Blockchain kullanılarak düzenlenebileceğini veya izlenebileceğini öngören Deutsche Bank, Eylül 2019’da Bankalararası Bilgi Ağı’na (IIN) katıldı.

Deutsche Bank Research tarafından yapılan bir ankete göre, gelişmiş ülkelerdeki insanların yaklaşık %33’ünün nakitten yana olduğunu da belirtmek gerek. Dahası, bu kişilerin %50’sinden fazlası nakdin sonsuza dek yaşayacağını düşünüyor.

Çin ve Hindistan sektörü sırtlayacak

Deutsche Bank, paranın geleceğinin Hindistan ve Çin’de meydana gelen gelişmelere önemli ölçüde bağlı olacağının altını çizdi. Her iki ülke de Blockchain ve dijital para birimlerinin daha fazla kullanılmasını teşvik ediyor. Çin Devlet Başkanı Jinping, ülkesini Ekim 2019’da Blockchain benimseme oranını hızlandırmaya çağırmıştı.

Öte yandan Hindistan’ın menkul kıymetler düzenleyicisi, 23 Ocak’ta menkul kıymet piyasalarında Blockchain kullanımının araştırılmasını istedi. Çin’in ayrıca devlet destekli bir dijital para birimi geliştirmenin ilerleyen aşamalarında olduğu biliniyor.

Birçoğunun kripto paraları bir ödeme şekli olarak düşünmesi zaman alacaktır. Dijital para birimleri nakit yerine geçmeyebilir ancak nakitten önemli bir pazar payı almaya devam edeceği aşikar.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin