Ethereum işlem ücretleri bir haftada iki kat arttı.
Ethereum işlem ücretleri bir haftada iki kat arttı.

DeFi yine alevlendi: Ethereum işlem ücretleri 1 haftada iki katına çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020’nın süperstarı DeFi endüstrisi, Ethereum ağını tıkamaya devam ediyor. Madenciler kapasiteyi artırmak ve rekor kıran ağ etkinliğinden kâr elde etmek için yarışırken Ethereum işlem ücretleri tüm zamanlar rekoruna oldukça yakın seviyelerde yoluna devam ediyor.

Geçen haftadan bu yana iki kattan fazla artan Ethereum işlem ücretleri (ortalama), 17 Eylül’de 11,61 dolara yükseldi.

Ethereum işlem ücretleri tarihinin en yüksek ikinci günlük seviyesinde

Ethereum Blockchain’inin hash oranı (ağı destekleyen hesaplama gücü miktarı), madenciler operasyonlarına kapasite ekledikçe 2018’den beri görülmeyen seviyelere yükseldi. Gelinen nokta hem arz hem de talep tarafında, neredeyse hiç bu kadar yüksek olmayan piyasa faaliyetlerini işaret ediyor.

Kullanıcılar tarafından token göndermek veya Ethereum ağındaki akıllı sözleşmelerle etkileşime girmek için ödenen ücretler, ağ etkinliğinin bir ölçüsü olarak hizmet ediyor ve daha yüksek ortalamalar ağda daha fazla işlem olduğu anlamına geliyor. Blockchain veri sağlayıcısı BitInfoCharts’a göre, 11,61 dolarlık ortalama ücret, rekor seviyedeki ikinci en yüksek günlük ortalama oldu.

ETH madencileri bundan nasıl faydalanıyor?

Ethereum blok zincirindeki işlemlere yardımcı olan toplam madencilik gücü miktarı da yükselişte. Ethereum madencileri, Ethereum blok zinciri için bloklar üretmek üzere bağlı bilgisayar grafik kartlarını (GPU’lar) kullanıyor ve genel havuza hash gücü ekliyor. Buna karşılık, madenciler, ağı kullanmak için kullanıcılar tarafından ödenen madencilik ücretlerinin yanı sıra ETH’den küçük ve kademeli olarak azalan bir blok ödülü alıyorlar.

Madenciler, şimdiye kadarki en yüksek seviyelerdeki ücretlerle, gittikçe daha fazla hash gücü ekliyor ve toplamı saniyede 250 terahash’e yakın artırmış durumdalar. Blockchain veri sağlayıcısı Etherscan’a göre bu rakam, temmuz ayının başından bu yana %30 arttı.

Peki sizce Ethereum işlem ücretleri yakında düşebilir mi yoksa bu yükseliş ETH 2.0’a ve sonrasına kadar devam mı edecek? Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Bu arada bugünkü Ethereum ve IOTA fiyat analizimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin