Defi için oyun bitiyor mu? ETH 2.0, Defi için bir tehdit mi?
Defi için oyun bitiyor mu? ETH 2.0, Defi için bir tehdit mi?

Defi için oyun bitiyor mu? ETH 2.0, Defi için bir tehdit mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ETH 2.0, 1 Aralık’ta Ethereum için yeni bir dönem başlatan Beacon zincirinin piyasaya sürülmesiyle resmi olarak ilk çıkışını yaptı. ETH 2.0 zinciri tam sürümü ise yaklaşık olarak iki yıl sürecek olan üç aşamanın tamamının kullanıma sunulmasından sonra yürürlüğe girecek. Yeni Ethereum zinciri, Proof-of-Work’ten Proof-of-stake’e doğru ilerleyerek tam bir madencilik revizyonu görecek.

Madencilik fikir birliğindeki değişiklik nedeniyle, stake etme ETH 2.0’ın temel bir parçası olacaktı, aslında ETH 2.0 Beacon Chain’in lansmanında da çok önemli bir rol oynadı. Beacon Chain’in zamanında başlatılması için, her bir doğrulayıcının lansman için toplamda 524.288 ETH eşiğine sahip 32 ETH’ye sahip olması gereken ağda toplam 16.384 doğrulayıcının mevcut olması gerekiyordu.

Şüpheci yaklaşanlar, ETH 2.0’da karşılaştırmalı olarak daha düşük stake ödüllerine işaret ettiler, öyle görünüyor ki, Ethereum savunucuları, yalnızca bir noktada neredeyse imkansız görünen 524.288 ETH eşiğinin zamanında karşılandığı için başka planları da var gibi görünüyor.

Bu artan sayıda stake edilmiş ETH, arzının nereden geldiği konusunda bariz bir soruyu gündeme getiriyor? Cevap, başka bir popüler stake alanı, yani merkezi olmayan finans veya defi gibi görünüyor.

Tüccarlar ETH’yi Defi’den ETH 2.0 ‘a Taşıyor

Defi, Bitcoin hızla yükselmeye başlamadan önce kripto ekosistemi için 2020’nin başarı hikayesiydi. Defi, 2020’nin üç çeyreğinde pazarını birçok kat büyütmeyi başardı ve hala güçlü. Defi alanına kilitlenen toplam değer hala yükseliyor ve şu anda 14,5 milyar doları bulmuş durumda.

Ancak, kilitli varlıkların artan değerine rağmen, kilitli ETH, ETH 2.0 lansmanından bir ay önce Kasım ayında düşmeye başladı. Birçoğu, yatırımcıların aktif olarak ETH’lerini defi’den ETH 2.0 stake havuzlarına taşıdığına inanıyor.

Parçalama gibi yeni ölçeklenebilir teknikler sunmayı vaat eden yeni bir sistemin etrafındaki yükseliş anlaşılabilir, ancak bu ETH’yi bir süre için çıkaramayacakları gerçeği, stake etme ödüllerinin en kazançlı alanlardan biri olmadığı gerçeğiyle birlikte geliyor. Birçok insan ise stake etme coşkusunun ne kadar süreceğini merak ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin