1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve
1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi projesi belli oldu: Curve

DeFi etkisi ile dApps işlem hacmi rekor kırdı: Ethereum’un katkısı büyük!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain tabanlı uygulamalar, dApps, işlem hacmi 2020’nin 2’inci çeyreğinde 12 milyar dolara ulaştı. dApps işlem hacmi rekor kırdı ve bu rekorda Ethereum’un katkısı büyük çünkü yüksek işlem hacmine sahip dApps’lerin çoğunluğu Ethereum blockchain’inde işlem görüyor.

2020’nin 2’inci çeyreğindeki işlem hacmi bir önceki çeyrek döneme 4.5 milyar dolarlık fark attı.

Ethereum DeFi’leri dApps işlem hacmi rekoruna yol açtı

Ethereum blockchain’inde işlem gören dApps’ler eğlence, finans ve şans oyunları başla olmak üzere birçok alanda yatırımcıların ilgisini görüyor. Bu dApps’ler içerisinde son günlerde DeFi (merkeziyetsiz finans) ve DeX (Merkeziyetsiz Borsa) uygulamaları oldukça popüler. Sonuç olarak 2020’nin 2’inci çeyreğinde dApp işlem hacmindeki artışta DeFi ve DeX platformlarının katkısı büyük.

DeFi ve DeX platformları, kripto para yatırımcılarına herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan işlem yapmalarına imkan sağlıyor. Bu platformlar içerisinde Balancer, Compound, Kyber Network,  Synthetix Network ve 0x öne çıkıyor. Bu platformların kendilerine ait token’ları da var ve bu tokenlar üzerinden DeFi platformunu kullanan yatırımcılar işlem yapabiliyor.

DeFi tokenları olarak adlandırılan bu kripto paralar içerisinde şunlar öne çıkıyor: Compound, Maker, SNX, 0x ve KNC. Bu tokenlar CoinMarkatCap’te toplam piyasa büyüklüğü açısından ilk 50’de işlem görüyor.

Son günlerde oldukça popüler olan DeFi sektörüne 3 proje ile Tron da giriyor.

Bitcoinexchangeguide

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin