Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?
Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?

DeFi aktif kullanıcı sayısı 300 bine dayandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aylık DeFi kullanıcı sayısı yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Zapper.fi Kurucu Ortağı Seb Audet, Twitter üzerinden paylaştığı verilerle haftalık ve günlük aktif kullanıcı sayısı hakkında çarpıcı bilgiler ortaya koydu.

Alık DeFi kullanıcı sayısı 292 bine ulaştı

Aylık aktif kullanıcı sayısının 292 bini geçtiğini belirten Audet, aşağıdaki tweet’inde paylaştığı grafikte aylara göre kullanıcı sayısının nasıl değiştiğini de gösterdi.

Audet, haftalık ve günlük aktif kullanıcı sayılarını da paylaştı. 99.686 haftalık aktif kullanıcı sayısı paylaşan Aude, günlük aktif kullanıcılar açısından bu rakamın 19.287 olduğunu belirtti.

Merkezsiz finans sadece balinalara ait değil

İlk grafikten DeFi kullanıcılarının ağustos ayında 292.000’e kadar arttığı görülüyor. Bu başarı, DeFi’nin yalnızca balinalar için bir etkinlik olduğu şeklindeki varsayımı da geçersiz kılıyor. Bu varsayım, yüksek GAS ücretlerinin yalnızca zengin bireyler tarafından karşılanabileceği iddiasıyla ortaya çıkmıştı. Ancak durumun böyle olmadığı açıkça görülüyor.

Bununla birlikte Tether şu anda OMG katmanında çalıştığı için, Ethereum ağındaki tıkanıklık da oldukça azaldı. Ortalama ETH işlem ücretleri de 58 sente kadar gerilemiş durumda. Yine de yeni bir artışın kapıda olabileceği düşünülüyor.

Zapper.fi nedir?

Zapper.fi, DeFi kullanıcılarının varlıklarını tek bir basit arayüzden yönetmelerine olanak tanıyan çevrim içi bir platformdur. Platform, DeFiSnap ve DeFiZap’in DeFi kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sağlamak için bir araya gelmesi sonucunda oluşturuldu.

Zapper.fi şu anda Uniswap, Curve, Compound, Balancer, Maker, Synthetix, 1Inch, Aave, dYdX, Fulcrum, Ox ve daha fazlasını içeren 19 popüler DeFi platformuyla entegrasyon sunuyor. Ayrıca Metamask, Trust, Formatic, Coinbase, imToken ve WalletConnect gibi popüler cüzdanları da destekliyor.

Bu arada YFI token, daha önce Bitcoin tarafından ulaşılan 20.000 doları geçmeyi başardı ve yükselişine devam ediyor. Detayları buradan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin