En iyi 10 dApp'in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti!
En iyi 10 dApp'in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti!

DApp ekosisteminin en büyükleri belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’daki iki önemli kilometre taşı olan Poloniex ve DLive yatırımlarını hayata geçiren Tron, ikinci büyük DApp ekosistemi haline geldi. Tron 2019’u neredeyse 1 milyon aktif kullanıcıya sahip olarak kapattı.

Dapp.com tarafından bu hafta başlarında yayımlanan bir rapora göre, Justin Sun’un sahip olduğu Tron, 2019’da bir milyona yakın aktif DApp kullanıcısı ve 482 aktif DApp’e sahip oldu. Bu sayılar, şirketi en büyük ikinci DApp ekosistemi haline getirdi.

İlk sırada Ethereum var

Buna karşılık, Ethereum 1,43 milyon aktif kullanıcı (toplam 2,33 milyon kullanıcı) ve 1.129 aktif DApp bildirdi.

Hacim ve işlemler açısından TRON, 2019 yılında Ethereum’un çok ötesindeydi. ETH’nin 2,37 milyar ABD doları tutarındaki 24 milyon işlemine kıyasla 290 milyondan fazla toplam 3,41 milyar ABD doları tutarında işlem gerçekleştirdi.

Rapor, 2020 yılında dikkat edilmesi gereken en iyi dokuz Blockchain’den biri olarak TRON’u etiketlemeye devam etti.

Tron, DApp pazarında nasıl büyüdü?

Aktif kullanıcı sayısındaki bu önemli artış, geçen yıl TRON’un kilit girişimlerinden ikisine atfedilebilir. Sun’ın ABD merkezli bir kripto varlık borsa platformu olan Poloniex’e yaptığı yatırımın yanı sıra BitTorrent altında dünyanın en büyük merkezsiz Blockchain tabanlı canlı içerik akışı platformu olan DLive’ı satın alması, TRON’un DApp pazarını güçlendirdi.

TRON’un pazarı büyük oranda kumar endüstrisine bağımlı olmaya devam ediyor. 2019’un başında olduğu gibi, TRON ekosistemindeki aktif kullanıcıların dörtte üçünden fazlası kumar veya diğer yüksek riskli DApp’leri kullandı.

Ancak rapor, TRON’un 2019’daki yeni satın alımlarıyla önümüzdeki yıl daha çeşitli bir kullanıcı tabanı görebileceğimiz sonucuna vardı.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin