Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!
Dikkat: Bilgisayar korsanlarının hedefinde bu kez büyük bir kripto borsası var!

CZ: “Twitter hack saldırısı Bitcoin için büyük bir reklam oldu.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter hesabı hacklenen Binance CEO’su Changpenz Zhao, geçtiğimiz gün Twitter’a yapılan hack saldırısının Bitcoin için büyük bir reklam kampanyası haline geldiğini söyledi.

Çarşamba günü büyük bir güvenlik ihlaliyle sarsılan mikroblog platformu Twitter, 130’dan fazla ünlü şahsiyetin hesabından atılan ve takipçilerden BTC istenen tweet’lerle çalkalanmıştı. Doğrulanmış tüm hesapların bir süreliğine tweet atmasını yasaklayan sitede şimdi tüm hesaplar çalışıyor. Bu süreçte hesabı hack’lenen Changpeng Zhao, insanları bu tür dolandırıcı faaliyetlere karşı uyarırken günümüzde çoğu platformun kripto paralarla güvenli bir şekilde etkileşim ortamı yaratmak için yeterince donatılmadığına dikkat çekti.

“Olayın manşetlere taşınma biçimi oldukça kötü.”

Sosyal medya platformlarında oldukça aktif olan Changpeng Zhao, komuyla ilgili şunları söyledi:

Bitcoin hack’i mi? Hayır, Bitcoin saldırıya uğramadı. Bilgisayar korsanları bitcoin istiyor çünkü BTC değerli. Banka soyguncuları nakit istediğinde buna “nakit soygunu” denmez. Bu bir banka soygunu. Bitcoin aldatmacası mı? Hayır, Bitcoin kimseyi dolandırmadı.

Bu olayın daha büyük bir konuyu vurguladığını da sözlerine ekleyen CZ, artan kripto benimsenmesiyle mevcut sosyal medya platformlarının güvenliklerini yenilemesi gerektiğini söyledi. Zira internet platformları artık sadece selfie’ler için değil, değer aktarmak için de kullanılıyor.

“Bitcoin için iyi bir reklam oldu.”

Twitter hack’i hakkındaki düşüncelerini tamamlayan Binance CEO’su, “Olumlu tarafa baktığımda, bu talihsiz olayın kripto için pozitif olduğuna inanıyorum.” dedi. İnternet platformlarında daha güçlü güvenlik ihtiyacının farkındalığını artırdığını söyleyen Zhao, kimsenin bu tarz dolandırıcılıklara kulak asmaması gerektiğini söyledi.

https://twitter.com/cz_binance/status/1284072824932450305

Bu arada Bitcoin aktif arzı son 19 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bunun fiyat üzerindeki olası etkilerini yazdığımız haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin