cryptopia
Cryptopia kullanıcılarına iyi haber! Kripto paraları geri alma süreci başlıyor

Cryptopia 40 parite ile işlemlerine devam ediyor… Ancak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber saldırıya uğrayan Yeni Zelanda kripto para borsası Cryptopia, “güvenli” olarak nitelendirilen 40 kripto para çiftinde işlem görmeye başladı. Ancak, Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) ve Ethereum (ETH) sahibi olan kullanıcılar ciddi “kesintiler” ile karşılaşacaklar.

Cryptopia işlemlere devam ediyor

Yeni Zelanda kripto para borsası, yılbaşında büyük bir güvenlik ihlaline maruz kaldı. Platformdan yapılan açıklamaya göre bilgisayar korsanlarının en az toplam varlıklarının yüzde 9,4’ünü çalmayı başardığı açıklandı.

Şu an, saldırıdan birkaç ay sonra, borsa yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor.

Cryptopia, tamamı “güvenli” olarak nitelendirilen 40 kripto para işlem çiftinde işlem görmeye başladı. Desteklenen çiftlerin bir listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ek olarak, saldırıdan zarar gören müşterilere gönderilen bir e-postada, borsa zararlarını telafi etme planını açıkladı.

E-posta, bakiyesinde kaybolan coinlerden bulunan bir kullanıcının, ilgili paralar için hesaplarından çekim işlemi başlayacağını belirtiyor. Ancak, işlem kimlikleri ağda bulunmayacak ve paranın saldırı sırasında nasıl etkilendiğinin ana hatlarını çizilecek.

Ayrıca, e-posta, saldırıdan etkilenen kullanıcıların nihayetinde aşağıda detaylandırılan şekilde bir “indirim” alacağını da belirtiyor:

Her para çekme işlemi için, daha sonra Cryptopia Loss Marker (CLM) depozitosu görülecek. Bunun için TXID bir ağda bulunmayacak ancak bir zararı temsil ettiği parayı detaylandıracak. CLM bir coin değil. Henüz işlem göremez, veritabanındaki her madeni parayı etkinlik sırasında $ NZD cinsinden kaybını temsil eden bir sayı olarak görülebilir.

Geri ödeme ile ilgili başka bir detay ise henüz paylaşılmadı. Ve borsa, yasallığını güvence altına almak için atılacak daha fazla adım olduğunu deklare etti.

Güvence altına alınmayan oranlarda kesintiler yolda

Borsa tarafından verilen güvencelerden bağımsız olarak, yakın zamanda yayımlanan bilgilendirmede, cüzdanlarını korumanın mevcut durumuna ilişkin endişeler ortaya çıkıyor.

Bu bilgilendirmeye göre, Bitcoin şu anda yüzde 86 güvence altına alınmış ve yüzde 14’lük bir kısım güvence dışı olarak değerlendirilecek. Öte yandan, Litecoin’de (LTC), yüzde 43’lük bir kısım güvence kapsamına alınmıyor.

Mevcut durum güvence altına alınmamış Ethereum (ETH) ile daha da kötüleşiyor.

Cryptopia, güvence altına alınmayan oranların son olaylar ışığında ne anlama geldiğini ise netleştirmedi. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar BTC tutarlarının çoğunu geri aldıklarını ve aynı zamanda belirtilen güvence altına alınmayan miktar oranında CLM tokeni aldıklarını bildiriyorlar.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin