Cryptojacking tehdidi çok kısa ürede 3 kat arttı
Cryptojacking tehdidi çok kısa ürede 3 kat arttı

Cryptojacking tehdidi artık küresel bir tehdit haline geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto kullanıcılarına yönelik tehditlerin sayısı artmaya devam ediyor. Cryptojacking tehdidi sadece daha da kötüleşen büyük bir sorun haline geldi. Yeni istatistikler, şu anda 415.000’den fazla yönlendiricinin kripto para için madencilik yaptığını onaylıyor. Ve görünüşte durdurulamayan çok endişe verici bir trend haline geldi.

Cryptojacking tehdidi çok kısa ürede 3 kat arttı

Çokta uzun olmayan bir zaman içinde, Cryptojackingler ilk raporlara göre endişeye neden oldu. İlk başlarda 150.000’den fazla yönlendirici, kripto para birimi madenciliği zararlı yazılımlarından etkilendi. O zamandan beri bir şeylerin düzeldiğini düşünenler hayal kırıklığına uğradı. Enfekte cihazların sayısı endişe verici bir hızla büyümeye devam ediyor, şimdi ise 415.000’in üzerine çıkıyor. 500.000 cihaz eşiğine ulaşması da fazla bir zaman almayacak.

Kripto madencilik kötü amaçlı yazılım trend devam ediyor

Bir önceki rapora benzer şekilde, MikroTik yönlendiricileri acil bir sorun olmaya devam ediyor. Bu makineler bilinmeyen bir nedenden ötürü kripto madencilik yazılımlarına karşı oldukça hassas. Dahası, son saldırı ile ilgili endişe verici bir durum daha belirgin hale geldi. İlk saldırılar Brezilya’ya odaklandı, ancak şimdi Cryptojackingler artık gerçek bir küresel tehdit.

Enfekte cihazlar neredeyse tüm dünyada bulunabilir. ABD, Avrupa, Asya ve hatta Afrika’nın hepsi çoktan ele geçirilmiş olabilir. Bu, MikroTik’in başarılı bir marka olduğunu da teyit ediyor. Kötü amaçlı yazılım bulaşmış cihaz sayısının zaman ilerledikçe daha fazla artmaya devam etmesi iyi bir fırsat. Bu konuda bir çözüm bulunması gerekiyor.

Monero en yaygın kullanılan madencilik türü

Cryptojacking endüstrisinde olduğu gibi, suçlular Monero’yu elde etmenin yollarını bulmaya devam ediyor. Çünkü bu altcoin anonim ve gizlilik odaklı, Bitcoin’den çok farklı ve aynı zamanda daha az izlenebilir. Son gelişmelerin gösterdiği durum, küresel madenciliğe yönelik kötü amaçlı yazılım saldırısının artık sadece CoinHive’ye odaklanmadığı. Bunun yerine, günümüzde çeşitli madencilik yazılımı cephaneliği kullanılıyor.

Monero

Yeni araçlardan bazıları Omine ve CoinImp içeriyorr. CoinHive hala çok mevcut olmasına rağmen, diğer seçenekleri keşfetmek, kötü amaçlı yazılımları yerleştirenlere uzun vadede daha iyi sonuçlar verebilir. Çevrimiçi suç, tıpkı diğerleri gibi sürekli gelişen bir iş. Ek olarak, Monero genel olarak madencilik için cazip bir seçenek olmaya devam ediyor. Bunu yapmak için özel donanım gerektirmez. Bunun yerine, herhangi bir bilgisayar internete bağlı olduğu sürece bu kripto para için kullanabilir.

Şimdilik, bu küresel şifreleme tehdidi büyümeye devam edecek gibi görünüyor. ISP’ler tarafından çok sayıda etkilenen modemler müşterilere dağıtılıyor. Bu nedenle, bu kişilerin yazılımlarını nasıl güncelleyebilecekleri konusunda hiçbir fikri yok. Ayrıca, ISS’ye bağlı olarak, manuel güncellemeler yapmak bile mümkün olmayabilir. Bu, basit bir şekilde çözülemeyen endişe verici bir senaryo oluşturur. MikroTik tarafından bir ay önce bir yama çıkartıldı. Bazı nedenlerden dolayı, şu anda ISS’lerin çoğu tarafından dağıtılmıyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin