monaco
Crypto.Com alan adının yeni sahibi Monaco projesi oldu

İşte Crypto.Com’un yeni sahibi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Değerli bir domain olan Crypto.com, alan isminin kripto para endüstrisi ile ilişkisi nedeniyle Monaco kripto para projesi tarafından satın alındı.

Monaco ve Crypto.com

Yenilikçi finansal hizmetler sunmaya odaklanan Monaco kripto para tabanlı proje, Matt Blaze’den Crypto.com alan adını satın aldı.

Pennsylvania Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri ve bilişim teknolojileri bilimleri profesörü olan Blaze’in alan adını 1993 yılında satın aldığı biliniyor. Matt Blaze, Kriptografiye olan ilgisinden dolayı alan adını tescil ettirdiği sırada, Tor projesinin direktörü olarak görev yapıyordu.

Ancak, kripto para birimi endüstrisi hızla genişledikçe, kullanıcılar bu yeni varlık sınıfını genellikle “kripto” olarak kısaltmakla birlikte, Blaze’nin alanı, çeşitli kripto şirketlerinden büyük ilgi gördü.

Web sitesi alan adı satışlarındaki uzmanlar, The Verge‘e göre, Crypto.com’un 10 milyon dolarlık bir değere sahip olabileceğini ve Blaze’nin 1993 yılında yaptığı bu küçük bir yatırımın harikulade bir değere geldiği söyledi.

Ancak birçok şirket, profesöre teklif vererek, alan için gülünç miktarda paralar önerdi.  Bununla birlikte, Blaze hiçbir zaman kripto paralara karşı bir ilgi göstermedi. Bundan dolayı gelen tekliflerin hepsini reddetti.

Profesörün kişisel web sitesinde, kripto paralarla ilgili görüşlerini şöyle aktarıyor:

Çoğu kripto paralar aldatmacadır ve onların yatırım araçları olarak kullanılmamalarını şiddetle tavsiye ederim.

Ama nihayetinde anlaşma gizli tutularak alan adını Monaco’ya sattı. Bu el değiştirme konusundaki fikir değişikliğinin nedenleri belli değil. Fakat bazıları Monaco projesi meşruiyet ve vaatte bulunduğunu ve alanın emin ellerde olduğunu belirtti.

Monaco’nun CEO’su Kris Marszalek, TechCrunch’a yapılan anlaşma ile ilgili şunları söyledi:

 Sadece parayla ilgili olsaydı, Blaze alan adını uzun bir süre önce satmıştı.

Marszalek, daha sonra Monaco’nun Crypto.com alan adı sahibi rolüyle şöyle bir yorumda bulundu:

 Bu, aldığımız çok güçlü bir kimlik. Tüm kategoriyi temsil ediyor, bu nedenle bu meşaleyi taşımak bizim için büyük bir sorumluluk. Bunu hafife almıyoruz. Ve bu başarılı bir şekilde sonuca ulaştığımızı düşündüğüm şeylerden biri. Bir şirket olarak daha yüksek bir amaçlara sahibiz.

Monaco’nun uzun vadeli planları arasında Crypto debit kart çıkarmak var

Bazıları,Crypto.com’u alan Monaco’nun meşaleyi çok iyi bir şekilde taşıyacağına inanıyor. Proje işe koyularak, son zamanlarda operasyonel banka kartlarının ilk grubunu tanıtma faaliyetlerine de başladı.

Şimdiye kadar, bu kartlar ile yapılan meşru alımları gösteren online videolar yayınlandı. İlk partinin başarılı olmasına rağmen, Monaco önümüzdeki birkaç ay boyunca kartları kamuya açık yapmayı planlamıyor. MCO ekibinin, 2018’in sonlarına doğru ABD pazarına girme planları olduğu bildirildi.

Bu arada projenin destekçileri, Monaco banka kartları için ön kayıt yaptırmak için başvurdular. TechCrunch, bu yenilikçi ürüne başvuran 70.000’den fazla kullanıcının beklediğini belirtti.

Monaco kripto parası MCO kendini iki haftada ikiye katladı

Son zamanlardaki genişleme planları, fonksiyon bankamatik kartları ve Crypto.com satın alma gelişmeleri, Monaco kripto parasının (MCO) fiyatı için büyük bir katalizör oldu. Geçtiğimiz iki hafta içinde Monaco, 4,5 dolardan 8,9 dolara yükselerek fiyatı iki katına çıktı.

Alan adı edinme haberi yayıldığın da ise Monaco yüzde 10’un üzerinde bir artış gösterdi. Birçok yatırımcı bu kripto para projesinin gelecekteki başarısı için oldukça umutlu. Çünkü bu yılın sonunda debit kartlarını piyasaya sürdüklerinde, kripto paranın seviye atlayacağı düşünülüyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin