ConsenSys Blockchain çözümü ile yeşil enerji kullanacak

ConsenSys, elektrik sağlamak için Ethereum kullanmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucularından Joseph Lubin tarafından işletilen dünyanın en büyük Blockchain yazılım şirketi olan ConsenSys bir Blockchain startup’ı olan Grid Plus ile Texas’taki müşterilerine elektrik sağlamaya başladı.

ConsenSys Blockchain çözümü ile yeşil enerji kullanacak

Eşsiz bir donanım ağ geçidi sistemi ve bir Blockchain çözümü kullanılarak başlangıçta, ABD çapında, Ethereum ana ağında tüketicilere güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir elektrik dağıtımı yapacak. Grid Plus’ın donanım ve yazılım yığını, elektrik için ödemelerin gerçek zamanlı olarak işlenmesi için kullanılmakta ve tüketicilerin, akıllı sözleşmeler olarak adlandırılan bir işlevle elektriksel olarak satın alma ve satmalarına olanak vermekte.

Büyük çaplı mülkler için, örneğin günlük olarak önemli miktarda elektrik tüketen fabrikalar gibi, bol miktarda enerjiye ihtiyacınız olabilir. İhtiyaç duyduğunuz enerjiyi satın almak ve kullanmak için kısa bir süre içinde birden fazla ödeme yapmak mümkün olacak.

Elektrik enerjisi gerçek zamanlı alınıp satılabilecek

Kısaca tüketiciler, enerjinin satın alınmasına ve gerçek zamanlı olarak satılmasına izin verecek. Böylece Ethereum ağında akıllı sözleşmeler kullanan bir şebekeden güç almak için değiştirilmiş donanım kullanabilecekler. Özetle, hem enerji tüketicileri hem de enerji üreticileri ne kadar enerji kullandıklarına ve nerelere harcadıklarına dair çok daha fazla verimliliğe sahip olabilirler.

Grid Plus’daki ekip, bu tür sistemin önümüzdeki yıllarda enerji kullanımını değiştirebileceğine inandıkları için prototip olarak yenilenebilir rüzgar ve güneş enerjisi ile birleştirdi. Gerçekçi olarak, Ethereum’un bir kitlesel sahiplenme sürecine geçmeden önce ölçeklenme sorununu çözmesi gerekecek. Ancak bu yalnızca bir kavram kanıtı ve başarılı görünüyor. Bu sadece pratik Blockchain kullanım vakaları için değil, aynı zamanda daha temiz enerjinin çoğalması için de çok iyi bir haber. Umarız bu vakalar, tüm enerjimiz için düzenlenir!

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin