Consensus neden istenilen etkiyi yapamadı?
Consensus neden istenilen etkiyi yapamadı?

Consensus neden boğaları çağıramadı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta, dünyanın en büyük kripto para konferansının dördüncüsü gerçekleşti. Consensus etkinliğinin piyasalara pozitif katkısı olacağı düşünülüyordu. Bu nedenle katılımcı sayısı 2017’yi dörde katlayarak, 9.000’den fazla katılımcıya ulaştı. Consensus 2018‘in kripto para piyasasında pozitif etkisinin olacağına dair sosyal medyada büyük bir beklenti vardı. Peki Consensus neden boğaları çağıramadı?

Consensus neden istenilen etkiyi yaratamadı?

Ne yazık ki Consensus 2018, kripto paralarda beklenen olumlu etkiyi göstermedi. Mayıs ayında ulaştığı zirvelere göre, kripto para piyasasında net %10’un üzerinde bir kayıp gözüküyor ve düzelecek gibi de durmuyor. Halbuki bundan önceki Consensus’lar da boğalar piyasaya çıktı ve güçlü hareketleriyle kripto paralara dört kattan fazla değer kazandırdı.

Consensus sonrası, birçok katılımcı konferansın tam bir karmaşa olduğunu ileri sürdü. Coindesk’in düzenlediği etkinliğe katılanlar davetiyeye verdikleri 2.000 doların kripto para piyasasına değer katan yaratıcılar ve inovatörler yerine gösteri yapmaları için ünlülere ve hevesli kripto para tutkunlarına harcandığını dile getirdiler. Organizasyonun düzgün bir şekilde planlanmadığı için kapasite aşımına dayalı izdihamlar yaşandı. Sosyal medyada konu ile ilgili birçok resim ve video paylaşıldı.

Consensus etkisini bir kaç hafta sonra gösterecek

Bir grup katılımcı, yaşananlar ve koordinasyon eksiklikleri yüzünden Consensus’un gerçek kapasitesinin ortaya çıkamadığını söyledi. Consensus’un asıl etkisi, her sene sahne arkasında yapılan anlaşmaların gün yüzüne çıkmasıyla anlaşılıyor. Katılımcılar, Bitcoin fiyatının düşmesi kimseyi yanıltmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü Consensus sonrası geçen senede aynı senaryolar oldu ve dalgalanmalardan birkaç hafta sonra esas artış gerçekleşti.

Ne olursa olsun, kripto para piyasalarında ki dalgalanmalar hiç de önemsiz değil. Konferans sırasında Bitcoin’in, 9.000 dolar seviyelerini geçip yükselmesi bekleniyordu. Ancak, 8.800 dolar testinden sonra Bitcoin, aniden 8.100 doların altına inerek 8.070 dolar seviyesini gördü. Bitcoin’in 8.000 dolar destek seviyesine, psikolojik olarak nasıl tepki vereceği, Bitcoin ve kripto para piyasalarının geleceği için oldukça belirleyici olacak.

Consensus neden boğaları çağıramadı?
Consensus neden boğaları çağıramadı?

Fiyat hareketlenmelerinden bağımsız olarak, kripto para piyasasının, büyümesini sağlayan faktörler ve gelişmeler her geçen gün daha da güçleniyor. Piyasalarda ki, kısa süreli fiyat volatilitesi yakın dönem için belirsizlik oluştursa da, kripto paraların gelecekte ne kadar etkin bir rol oynayacağı ortada.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Alphabitcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin