CoinShares ETP duyurusundan sonra bu altcoin yükselişe geçti!
CoinShares ETP duyurusundan sonra bu altcoin yükselişe geçti!

CoinShares ETP duyurusundan sonra bu altcoin yükselişe geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’nın en büyük dijital varlık yöneticisi CoinShares Perşembe günü yaptığı açıklamada, FTX tokenini (FTT) doğrudan takip eden yeni bir borsada işlem gören ürünü piyasaya süreceğini söyledi. ETP, Almanya’nın Xetra borsasında başlayacak ve başlangıçta yaklaşık 40 milyon dolarlık başlangıç sermayesi ile başlayacak. Lansman, CoinShares ve FTX ortaklığında başlatılan ikinci ETP oldu. Bu yılın başlarında ikisi, yatırımcılara SOL stake ödüllerine maruz kalmalarını sağlayan fiziksel olarak desteklenen bir Solana ETP’yi piyasaya sürdü. FTT fiyatları, duyurunun hemen ardından yaklaşık %1,7 artarak harekete olumlu tepki verdi. Ancak yeni ETP, FTT için daha fazla kazanç gösterebilir.

FTT büyük kurumsal para için mi ayarlandı?

Yeni ETP, FTT’ye yatırım yapmayı çok çeşitli yatırımcılar için erişilebilir hale getiriyor. Hisse senedi odaklı yatırımcılar artık token satın almadan kriptoya maruz kalabilecek. Bu aynı zamanda tokene maruz kalmak isteyen bir dizi kurumsal yatırımcıyı da çekebilir.

FTT, FTX kripto borsasındaki yerel tokenidir ve borsadaki işlemleri kolaylaştırmak için kullanılıyor.  Bu nedenle, borsada halka açık hisselere sahip olmadığı göz önüne alındığında, FTX’e maruz kalmak isteyen yatırımcılar da tokeni satın alabilirler.

Coinshares’in en yeni FTT ürünü, bu yıl kripto ile ilgili beşinci lansmanı gerçekleştirecek. Hareket, sağlam Bitcoin ve Ethereum’un ötesinde tokenlere artan kurumsal ilginin ortasında geliyor. Varlık yöneticisi halihazırda Polkadot, Tezos, Cardano ve Litecoin’i kapsayan ETP’ler sunuyor.

ABD merkezli Grayscale, bu yılın başlarında birkaç altcoin projesini takip eden bir akıllı sözleşme fonu başlatmıştı. Wisdomtree ve 21Shares gibi fon yöneticileri de çeşitli altcoin destekli ürünler sunarken, borsa operatörü CME kısa süre önce altcoin fiyatlarını takip eden endeksler başlattı.

Ancak, Amerika Birleşik Devletleri’nin henüz bir spot kripto ürününü onaylamadığı göz önüne alındığında, doğrudan kripto fiyatlarını izleyen ETP’ler, Amerikan dışı ülkelere düşüyor. Yine de, ETF’ler ve kurumsal ürünler, büyük sermaye akışlarını kriptoya çekmede etkilidir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin