Coincheck sektör açıklarını kapatarak geri dönüyor
Coincheck sektör açıklarını kapatarak geri dönüyor

Coincheck sektör açıklarını kapatarak geri dönüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coincheck sektör açıklarını kapatarak geri dönüyor. Saldırıya uğrayan Japon kripto para birimi borsası Coincheck, resmi olarak Japonya’nın en büyük çevrimiçi aracı kurumlarından biri olan Monex Group tarafından satın alındı. Monex Group, Coincheck’i yeniden canlandırma planlarını ve satın alma ile ilgili riskleri özetledi.

Coincheck, 16 Nisan tarihinde resmi olarak Monex Group’un iştiraki haline geldi

Coincheck, 16 Nisan tarihinde resmi olarak Monex Group’un iştiraki haline geldi. Yerel basında satın alma konusu, önde gelen çevrimiçi menkul kıymetler firmasının, borsaya 3,6 milyar yen (yaklaşık 33,55 milyon dolar) yatırım yapmayı kabul etmesinin ardından duyuruldu. Monex, rakipleri arasında SBI Menkul Kıymetler, Rakuten Menkul Değerler, Matsui Menkul Kıymetler ve Kabu.com bulunan, Japonya’nın en büyük çevrimiçi aracı kurumlarında biri.

Monex Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart’ta sona eren mali dönem için Coincheck’in mali sonuçlarını açıkladı. Borsanın gelirleri 980 milyon yen (yaklaşık 9,13 milyon dolar) ve net işletme geliri 719 milyon yen (yaklaşık 6,7 milyon dolar) oldu. Ayrıca, borsa yaklaşık 1,7 milyon kullanıcı hesabına ve 71 çalışana sahip.

Coincheck sektör açıklarını kapatarak iki ay içinde işleme açılacak

Monex CEO’su Oki Matsumoto satın almayla, Coincheck’in çalışanlarının görevlerinden alınmayacağını, Monex’in Coincheck çalışanlarının maaşlarına ve pozisyonlarına saygı göstereceğini ve şirket adını veya logosunu değiştirmeyeceğini belirtiyor. Japon Finansal Hizmetler Ajansı’nın (FSA) yeni Coincheck borsasının iki ay içinde işleme açılacağını belirterek, açıklamalarına şunları ekledi:

Coincheck işini iki ay içinde yeniden başlatacağız.

Coincheck’te Monex çalışanlarından oluşan yönetim kurulunun karar alma yetkisi saklı tutuluyor

FSA tarafından düzenlenen iş geliştirme emri kapsamında CEO Koichiro Wada ve COO Yusuke Otsuka yönetim kurulundan istifa ederek, satın alma işleminden sonra üst düzey yönetici olarak tekrar göreve getirildiler. İcra memurları günlük yönetim kararlarını alıyorlar. Yeni dönemde önemli konularda ise Monex çalışanlarından oluşan yönetim kurulunun karar alma yetkisinin saklı olduğu belirtiliyor.

Monex COO’su Toshihiko Katsuya Coincheck’in başkanlığına getirilirken Oki Matsumoto da yönetici olarak görev yapacak. Koichiro Wada konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Ben ve Yusuke Otsuka 16 Nisan itibariyle görevimizi bırakacağız. Ancak sektörün gelişimi ve müşterilerin varlıklarının korunması için bir yönetici olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.

Coincheck FSA’ya tescil ettirilmiş bir şirket değil

Ocak ayında Coincheck 58 milyar yen (541 milyon dolar) değerinde NEM kaybetti. Bu olay sonucunda mağdur olan yatırımcılar borsaya dava açtı. Dava açan yatırımcılara ödenecek masrafların ise 1 milyar ile 2 milyar yen arasında olduğu belirtiliyor. Coincheck’in “ucuza satın alındığı” yorumlarını reddeden Monex Grup’un CEO’su Nikkei konuya yönelik şunları söyledi:

Coincheck FSA’ya tescil ettirilmiş bir şirket değil. Bu yüzden satın alma önemli bir risk.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin