coincheck hack
Coincheck hack olayına rağmen müthiş bir kar açıkladı

Coincheck hack olayına rağmen müthiş bir kâr açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coincheck hack saldırısı ile kripto piyasasında uzun bir süre gündemde kalmıştı. Ana şirketi olan Monex, Perşembe günü siber saldırıya uğrayan kripto para borsası Coincheck’in kâr rakamlarını açıkladı. Buna göre kripto borsası Mart ayında sona eren mali yıl için 53.7 milyar yen (491 milyon dolar) kâr elde etti.

Bilindiği gibiborsa Ocak ayında, hackerlar tarafından 530 milyon dolar değerindeki NEM tokenlerinin (XEM) çalınması ile sonuçlanan bir siber saldırıya uğramıştı. bu saldırıya rağmen geliri 62.6 milyar yen (573 milyon dolar) olarak açıklandı. Bu gelire karşılık borsa, 8.8 milyar yen (80,54 milyon dolar) faaliyet gideri bildirdi.

Bu kârın çoğunun, siber saldırından önceki 10 aylık dönemde kazanıldığı biliniyor. Çünkü platform Şubat ve Mart aylarında kısmen kapalıydı. Buna rağmen, bu iki aylık süre boyunca 500 milyon yenden (4.5 milyon dolar) fazla işletme geliri elde edildiği kaydedildi.

Dikkate değer olan konu ise, Coincheck’in hack saldırısından kaynaklı zararların tazmini için 473 milyar yen (432 milyon dolar) tazminat ödemesine rağmen, mali yıl için net 6,6 milyar yen (57,6 milyon dolar) kâr elde etmesi oldu.

Coincheck hack saldırısından dolayı yeni bir lisans alamamıştı.

Japon aracı kurum Monex Group, Coincheck’i hack olayı sonrası 34 milyon dolar karşılığında satın aldı. Düşük tutara satın almanın en önemli nedeni ise, ülkenin Finansal Hizmetler Dairesi’nin (FSA) şirkete önceki yönetim yapısı kapsamında bir lisans vermesinin ihtimal dışı görünmesinden kaynaklıydı.

Monex, artık finansal ürün ticaretini yönetmek için kendi Blockchain’ini piyasaya sürmeyi planladığını aktardı. Aynı zamanda platform için ICO başlatma niyetinde de olduklarını dile getirdiler.

Bloomberg, ülkenin en büyük hisse senedi ve türev piyasalarının işletmecisi olan Japan Exchange Group’un Mart ayında sona eren mali yılda 71,8 milyar yen kazandığını belirtiyor. Coincheck saldırıya uğramamış olsaydı, kâr rakamları sağlıklı şekilde karşılaştırılabilirliği olası olacaktı.

CCN’nin bildirdiği gibi, dünyanın en büyük kripto borsası Binance, 2018 ilk çeyrekte Deutsche Bank’tan daha fazla kâr elde etti. Alman bankacılık devi 148 yıl önce kurulmasına karşılık Binance’ın sadece 8 aydır faaliyette olması ilginç bir anekdot olarak karşımıza çıkıyor.

ccn

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin