Coinbase endeks fon oluşturuyor!
Coinbase endeks fon oluşturuyor!

Yeni bir kripto para fonu daha: Coinbase endeks fon oluşturuyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli kripto para borsası ve cüzdan sağlayıcısı olan Coinbase, 13 Haziran’da yayınladığı blog yazısında, büyük ölçekli yatırımcılar için endeks fon oluşturduğunu duyurdu.

Coinbase endeks fon oluşturuyor!

Coinbase endeks fonu oluşturulacağına yönelik ilk açıklamayı Mart ayında yaptı. Bu fon şimdilik sadece ABD’de yaşayan akredite yatırımcılara açık olacak. Açıklamaya göre, yıllık geliri 200 bin dolardan fazla ya da 1 milyon dolar net varlığa sahip olanlar ve 250 bin dolar ile 20 milyon dolar arasında yatırım yapanlar fona katılabilecek.

Endeks fon içerisinde bulunan kripto paralar şunlardır: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Ethereum Classic (ETC). Coinbase’in blog yazısında sonradan eklenen kripto paralar olursa fonun tekrar dengeleneceğini belirtiyor.

Kripto para fonları her geçen gün artıyor

Coinbase’in endeks fon çıkarması, şirketin büyük ölçekli ve kurumsal yatırımcılara yönelik attığı adımların bir parçasını oluşturuyor. Coinbase geçtiğimiz ay güvenlik endişeleri ve düzenleyici baskılarının da azaltılması adına kurumsal yatırımcılara hitap eden ürünler tasarladı. Coinbase bu ürünler ile sektörden uzak duran kurumsal yatırımcıları kripto para piyasasına çekmeyi hedefliyor.

Mart ayı sonlarında Coinbase ERC20 tokenlerinin ticeretini borsasında desteklemeye başlayabileceğini açıkladı. Ayrıca Borsa, geçtiğimiz günlerde Ethereum Classic’i platformuna ekledi. Haziran ayı başında Binance, 1 milyar dolarlık kripto para yatırım fonu için 20 ortak aradığını açıkladı. Fon, sosyal etki fonu olarak adlandırılıyor ve 1 milyar doları 10 aşamada dağıtması planlanıyor. Bir başka kripto para borsa Huobi ise geçtiğimiz ay kripto para tabanlı ETF oluşturduğunu duyurdu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin