Coinbase artık Türkiye’de : Kripto para borsası enflasyona karşı korunmak isteyen yatırımcıların peşinde
Coinbase artık Türkiye’de : Kripto para borsası enflasyona karşı korunmak isteyen yatırımcıların peşinde

Coinbase BAT listelemesindeki ilginç detay dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz haftalar, Coinbase BAT ve 0x BAT listelemesi gerçekleşti. Her ikisi de önceden tahmin edildiği gibi duyurulardan birkaç saat sonra “pump  dump” işlemleri ile sonuçlandı. Bu sürpriz bir gelişme değil. Ancak bu listelenen iki yeni kripto paradan birinin yalnızca USDC’de işlem yapabilmesi gerçeği, şaşırtıcı bir gelişme olarak dikkat çekti.

Stabil coinler Bitcoin’in baskınlığını bozabilir mi?

USD Coin (USDC), Circle ve Coinbase’nin çıkardığı dolar sabitli bir ERC20 stabil coin olarak bilinir. Son zamanlarda tartışmaların odak noktası olan ve yeni tartışmalar ile devamlı gündeme gelen Tether’a rakip olacak şekilde tasarlandı.

Web sitesindeki tanıtım yazısı ise şu şekilde:

Merkezi  stabil coinler, eşdeğeri olan fiat paranın tam rezervlerine sahip düzenlenmiş ve lisanslı finans kuruluşları tarafından çıkarılmaktadır. İhraççılar, USD rezerv bakiyelerini düzenli olarak raporlamak zorundadır ve bu bilgiler talep edildiğin an ilgili kişi ve kurumlara sunulabilir.

Coinmarketcap USDC miktarına göre şu anda 2.6 milyon dolar, piyasa değerini ise 134 milyon dolar olarak gösteriyor. Bu yüzden USDT’ye yetişmesi için önünde oldukça uzun bir yol olduğu görülüyor. Coinbase Pro, artık ABD müşterilerinin borsada işlem yapmalarını kolaylaştırmak için USDC kullanıyor.

Coinbase BAT tokenini sadece USDC stabil coin çifti ile yaptı

Avrupa ve İngiltere’de düzenli Coinbase’de olanlar sırasıyla Euro ve GBP’ye sahip olacaklar. Bu noktada dikkat çeken nokta ise, en son listelenen kripto para biriminin sadece USDC’de paritesinin bulunması ve Bitcoin ya da geleneksel olarak olduğu gibi fiat çiftinin bulunmaması.

Hafta sonu CoinBase BAT tokenini Coinbase Pro’da listeleme duyurusunu takiben yaklaşık olarak yüzde 23 oranında “pump”a maruz kaldı. Bununla birlikte, platformda sadece USDC karşıtı ile işlem yapılabiliyor. Bu, Coinbase’in daha fazla kripto para içerdiğinde ortaya çıkacak durumun bir işareti olabilir.

Şirketin blog paylaşımlarına göre ise platforma eklenme olasılığı yüksek görülen kripto paralar Stellar, Cardano ve Zcash.

Bitcoin, geleneksel olarak, fiat ticareti olmadığı zaman altcoin ticaret işlemleri için tercih edilen bir araç olmuştur. Bazı kişiler, trend bu şekilde devam ederse, Coinbase’nin, Bitcoin’in kripto alanı için bir rezerv varlık olma pozisyonunu bozmaya çalışacağını düşünüyor.

Sonraki Coinbase listelemeleri de USDC stabil coini ile mi olacak?

Stabil coinlerin üstün olma savaşı ise geçen ay vites artmışa benziyor. Öyle ki neredeyse haftada bir yenisi ile tanışır olduk. Bu fiat sabitli kripto paraların tümü, Bitcoin’in ticaret ve elde tutma konusundaki kripto rezervi statüsünü yavaş yavaş zayıflatıyor. Fakat diğer yandan bu belki de Coinbase ve Gemini gibi diğer borsaların kendilerine koymuş oldukları bir hedef. Şu anda BAT ticaretinin büyük bir kısmı olan toplamın yüzde 65’ine sahip olan Binance’de BTC’de bulunuyor. Bu yüzden henüz önemli bir değişiklik görülmüyor.

Bununla birlikte, eğer Coinbase ve diğer borsalarda listelenen gelecekteki çiftler sadece USDC, GUSD’de ya da ilgili borsa teklifinde stabil coin ile olursa, bu durum söz konusu olabilir. Bu eğilimin devam edip etmediğini görmek için bir sonraki duyuruya kadar beklememiz gerekecek. Yakın zamanda gelme ihtimali olan listeleme duyurusu bu durumu daha da netleştirecektir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin