featured
CME vadeli işlemler borsası

CME vadeli işlemler borsası Bitcoin hazırlıklarını tamamlıyor: Büyük gün 18 Aralık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

51 Milyar Dolarlık CME vadeli işlemler borsası Bitcoin hazırlıklarını tamamlıyor: Büyük gün 18 Aralık. ABD merkezli ve dünyanın en büyük opsiyon borsası olan CME Group, 17 Aralık’a kadar vadeli döviz alım satım sözleşmelerinin tamamlanmasını ve 18 Aralık’a kadar ticaret için bitcoin işlemlerini başlatmayı hedefliyor.

CME, CFTC’den Onay aldı

CME Group Başkanı ve CEO’su Terry Duffy, şirketin bitcoin vadeli işlemlerini listelemek ve bitcoin seçenekleri, türevleri ve vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili altyapı sağlamak için ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından onay aldığını duyurdu.

Operasyonun ilk birkaç haftasında, CME’nin vadeli bitcoin ticareti yapan tüccarlar, başlangıç ​​payı olan yüzde 35 ile ticareti başlatma ile sınırlı olacak. CFTC tarafından denetlenen ve düzenlenen bir borsa olduğu göz önüne alındığında, CME’nin bitcoin vadeli işlem platformuna çeşitli risk yönetimi araçları uygulanmıştır.

Duffy şunları söyledi:

“Bu noktaya ulaşmak için CFTC ile uzun süreli ve kapsamlı bir süreçte çalışsak da, bitcoin ilerlemeye devam edecek, ilerlemeye devam edecek olan Komisyon ve müşterilerimizle sürekli işbirliği gerektiren yeni, keşfedilmemiş bir pazar olduğunun farkındayız. Başlangıç ​​aşamasında, yeni Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi, başlangıç ​​payı olan% 35, pozisyon ve gün içi fiyat sınırlamaları ve CME Group’un sunduğu tüm diğer risk ve kredi kontrolleri gibi çeşitli risk yönetimi araçlarına tabi olacak.”

CME bitoin vadeli işlem platformu, Bitstamp, GDAX, itBit ve Kraken’e dayanan genel bitcoin fiyatını elde etmek için CME CF Bitkon Referans Oranı’na (BRR) dayanıyor. Bu dört kripto para değişim borsası, ABD ve Avrupa’da iyi düzenlenmiştir ve ilgili bölgelerdeki hükümetler tarafından kurulan düzenleyici çerçevelere tam olarak uygundur.

CME vadeli işlemler borsası’nın Bitcoin’in Orta Vadeli Büyüme Üzerindeki Etkisi

Man Group CEO’su Luke Ellis Reuters’e verdiği demeçte:

“Kavramsal olarak dijital para birimleri ilginç bir şey. Bugün yatırım evrenimizin bir parçası değil – olabilir. Eğer bitcoin’de bir CME geleceği varsa, o olur. “

10 milyar doları aşan piyasa değeri olan büyük ölçekli hedge fonları, genellikle 300 ila 500 milyon dolarlık bir minimum yatırım eşiğine sahiptir. Dolayısıyla, Man Group gibi büyük ölçekli hedge fonları kripto para pazarına yatırım yaparsa, onbinlerce dolarlık kurumsal para, bitcoine akacak ve dijital para biriminin likiditesini artıracaktır.

Ellis ve ABD’de 3.23 trilyon dolara varan varlıkları bulunan ABD merkezli bir yatırım şirketi Fidelity Investments gibi diğer büyük hedge fonların yöneticileri, bitcoinin yapısı ve şeffaflığı ile iyimserliğini dile getirerek güçlü bir mağaza olarak çalışmasını sağladı.

“Bir dijital para birimi ile geleneksel bir para birimi arasında büyük bir fark var … Geleneksel olanlar, orduya sahip hükümetler ve insanları kurallarına uymalarını sağlayabilen vergi mükellefleri tarafından destekleniyor ve geleneksel olanlar, dijital olanlar tarafından desteklenmiyor. Fakat bu dijital para birimlerini hiç geçersiz kılmaz “dedi.

Pazarda ve geleneksel finans sektöründeki şirketlere kurumsal para akışının büyük miktarı, bitcoin’i benimsemeye devam ettiği için, orta-uzun vadede, bitcoinin ana akım kabulü kaçınılmaz olarak üssel bir oranda artacaktır.

 

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin