CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

CME Bitcoin Vadelileri rekor kırdı: Açık pozisyonlar 724 milyon dolara ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CME Group’un nakit paraya dayalı Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar, Bitcoin’in son fiyat artışıyla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 724 milyon dolara ulaştı.

Kripto para ve Bitcoin piyasasına çok yoğun bir ilgi var

Açık pozisyonlardaki ani artış ve türev sözleşmelerinin olağanüstü değeri, piyasada daha fazla paranın aktığını ve yatırımcıların Bitcoin için kısa vadeli bir artış beklediklerini gösteriyor.

Bir önceki rekor, mayıs ayında kaydedilen yaklaşık 532 milyon dolardı.

Hacim 1,33 milyar dolara ulaştı

Açık pozisyonlar yükselirken hacimler düşüktü. CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerindeki ortalama günlük işlem hacmi, geçtiğimiz ay 285 milyon dolarken bu ay 276 milyon dolar civarında kaldı. Ancak yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, BTC fiyatındaki artışla birlikte, hacim dün 1,33 milyar dolara yükseldi.

Dün, Bakkt ayrıca fiziksel Bitcoin vadeli işlemleri için en büyük günlük hacmini bildirdi. CME’nin hacminden 12 kat daha düşük olsa da 114 milyon dolar civarındaydı.

CME, 2017 yılında Bitcoin vadeli işlemlerini başlattı ve şu anda ABD’de düzenlenmiş tek nakit yatırımlı teklif olarak faaliyet gösteriyor. Bu yılın başlarında borsa BTC opsiyon ticaretine de başladı.

Bu arada bugünkü Ethereum analizimizi buradan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin