CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

CME Bitcoin Vadelileri rekor kırdı! Açık pozisyonlar 1 milyar dolara ulaştı – Nasıl yorumlanmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CME Group’un nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlemleri, 1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek açık pozisyon istatistiğine ulaştı.

Bitcoin fiyatı yaklaşık 18 bin dolar seviyelerindeki seyrini sürdürürken açık pozisyonlar tüm zamanlar rekoru kırdı. Henüz çözülmemiş olan ödenmemiş türev sözleşmelerinin değeri, piyasaya daha fazla para aktığını ve trader’ların Bitcoin’in oynaklığında kısa vadeli bir artış beklediğini gösteriyor.

CME, Bitcoin vadeli işlemlerini Aralık 2017’de başlattı ve şu anda ABD’de nakit olarak ödenen tek yasal teklif olarak faaliyet gösteriyor.

CME Bitcoin Vadelilerinde açık pozisyonlar zirvede

Lansmandan sonraki üç yıldan kısa bir süre içinde vadeli işlemler popüler hale geldi. The Block Research’ten Ryan Todd’un yakın zamanda bildirdiği üzere, CME Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyon sahipleri, tüm CFTC raporlanabilir vadeli işlem sözleşmelerinin ilk 60’ını (~ 80 yüzdelik dilim) oluşturuyor.

Bu yılın başlarında CME, Bitcoin opsiyonlarında da işlem yapmaya başladı. Bitcoin opsiyon piyasasında toplam açık pozisyon da artıyor ve pazartesi günü 3,8 milyar dolara ulaştı.

Vadeli sözleşmeler, Ekim ayında CME Avustralya doları sözleşmeleri, CME 1 ve 3 aylık SOFR sözleşmeleri ve CME Brezilya reali sözleşmelerinden daha yüksek bir toplam açık pozisyon ortalamasına sahipti.

Bu yılın başlarında CME, bitcoin opsiyonlarında da işlem yapmaya başladı. Bitcoin opsiyon pazarına yönelik toplam açık ilgi de artıyor ve Pazartesi günü 3,8 milyar dolara ulaştı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin