CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC’den daha maliyetli, işte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CME Bitcoin vadeli işlemleri, yüksek talepten dolayı şimdi yaklaşık 1.000 $ primli olarak işlem görüyor.

İlk Bitcoin vadeli işlemleriyle, ETF ABD’de işlem görmeye başladı ve ülkenin kurumsal yatırımcıları ve bireysel trader’ları, nispeten karmaşık kripto satın alma sürecinden geçmeden kripto piyasasına uygun bir şekilde dolaylı yatırım fırsatını kaçırmıyorlar. Ama yüksek talep, maalesef, vadeli destekli ETF yatırımcılarını aleyhine “primli fiyatlanma etkisi” oluşturuyor.

Dijital varlık piyasasına yoğun bireysel ve kurumsal ilgiyle ProShares, mevcut likiditeyi karşılayamadı ve ardından türev ürünün güçlü fiyat artışına yol açan çok sayıda Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi satın almak zorunda kaldı.

Kaynak: Investing.com

ETF, gerçek Bitcoin yerine Bitcoin vadeli işlem sözleşmesine bağlı olduğundan, asıl risk vadeli işlem sözleşmesiyle sağlanır. Büyük alış gücünün etkisiyle, sözleşmenin fiyatı, dayanak varlıkların fiyatını aşmaya başlar. Böyle bir etkiye “contango” denir.

Contango, yatırımcıların ProShares Bitcoin ETF gibi vadeli işlem destekli ürünler aracılığıyla piyasaya yatırım yaptıklarında karşılaştıkları sorunlardan biri. Şu anda, bir yatırımcı söz konusu ürünle piyasaya girmek isterse, onu anında zarara sokan bir primli fiyatla satın almaktan başka seçeneği yok.

Bu izleme sorununu önlemenin tek yolu, Bitcoin ve ABD örneğinde şu anda mevcut olmayan dayanak varlığı spot BTC olarak desteklenen ETF’lere yatırım yapmak gibi gözüküyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin