featured
Fuest, Bitcoin

Alman ekonomist Clemens Fuest: “Bitcoin kontrol altına alınmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’ye konuşan Alman ekonomist Clemens Fuest, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Bitcoin’in 18 bin doları aşarak yeni rekorunu kırdığı ve piyasa değerinin 300 milyar dolara yaklaştığı bu dönemde bazı devletler, kripto para birimleriyle bir mücadele şekli olarak ‘düzenlemeler getirme’ yoluna gitmeye başladı.

Kripto para piyasasının kendi başına hareket etmesine izin verilmemesi gerektiğini savunan Fuest, düzenleyici kurumların Bitcoin’e mali istikrar ve para politikası yönünden bakması gerektiğini söyledi.

Kripto paralar aracılığıyla ödemelerin çok az gözetimle veya gözetimsiz yapılabildiğinin altını çizen Alman ekonomist, bu durumun vergi kaçırma veya yasadışı faaliyetlerin finansmanı için kullanılabileceğini ifade etti ve ekledi:

Bunu [kripto paraları] düzenlemek için para politikasının ötesinde güçlü nedenlerin var olduğunu düşünüyorum.

Stiglitz ve Shiller da benzer yorumlarda bulunmuştu

Bitcoin hakkındaki görüşlerini dile getiren tek ekonomist Fuest değil. Geçtiğimiz ay Bitcoin’in yasa dışı olduğunu iddia eden Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, kripto para birimlerini “sosyal açıdan işlevsiz” olarak nitelendirmişti.

Bu ayın başında ise Nobel ödüllü Robert Shiller ise Bitcoin’in bir ‘kaza geçireceğini’ öngörerek “Sıfıra inmeyecek, sadece düşecek” demişti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin