Citigroup ve Barclays, IBM tarafından yönetilen Blockchain testinin sonuna yakın
Citigroup ve Barclays, IBM tarafından yönetilen Blockchain testinin sonuna yakın

Citigroup ve Barclays, IBM tarafından yönetilen Blockchain testinin sonuna yakın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük finansal altyapı sağlayıcılarından biri olan Citigroup ve Barclays, IBM tarafından yürütülen testler ile Blockchain teknolojisinin operasyonlarını nasıl düzene sokabileceğini araştırıyor. Testler, sona doğru yaklaşıyor.

Citigroup ve Barclays, testin sonuna yakın

Citigroup ve Barclays, IBM tarafından yönetilen Blockchain testinin sonuna yakın. LedgerConnect adıyla bilinen proje, bankaların ve finans şirketlerinin müşterileri tanıma, müşteri kontrolleri, teminat yönetimi ve yaptırım taraması için teknikleri paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, özel ağ IBM ve Blockchain yazılım geliştiricisi Hyperledger tarafından oluşturuldu.

Wall Street, işlem sürelerini hızlandırmak için birkaç yıl boyunca Blockchain teknolojisini denedi. CLS’deki yenilik ve çözüm sunumu başkanı Ram Komarraju’n bir röportajda söylediğine göre, Bu alandaki diğer firmalar arasında R3 de bulunuyor.

Yine de yaygın olarak kullanılan Blockchain uyarlaması, yasal onaylar ve rakipleri ağ oluşturmak için birlikte çalışmaya ikna etmek de dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya bulunuyor.

Projeye katılım artabilir

CLS’deki baş strateji ve geliştirme yetkilisi Alan Marquard CLS’nin küresel döviz piyasasında bankaları ve tüccarları birbirine bağlamasındaki geçmiş deneyiminin Blockchain ağı yürütme konusunda doğal bir uyum sağladığını söyledi.

Marquard, röportajda şunları söylüyor:

Teknoloji standartlarına güvendiğiniz ağın korunmakta olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Konsept testi yaklaşık üç ay önce başladı, birkaç hafta içinde de bitecek. Gruptaki diğer firmalar Calypso, OpenRisk ve SynSwap’i içeriyor. Proje bir sonraki adıma geçerse, katılmaları için daha fazla banka davet edilecektir. Şimdiye kadar aldığımız geri bilgi ve ilerlememizden çok memnunum.

bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin