Circle Borsası
Circle 'pump and dump' için önlem almaya başlıyor

Circle ‘pump and dump’ için önlem almaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs tarafından desteklenen Boston merkezli FinTech kuruluşu Circle, kısa süre önce, piyasa gözetimi araçları aracılığıyla içeriden öğrenenlerin ticareti (insider trading), “pump and dump” aktiviteleri ve diğer piyasa manipülasyonları ile mücadele etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Kısa süre önce yayımlanan bir basın açıklamasına göre, fintech girişimi bu mücadele için dijital finansal hizmetler şirketi Nice Actimize’ın araçlarını kullanacak. İsrail yazılım devi Nice’in bir alt kuruluşu olan Nice Actimize, müşterilerine finansal suç, risk ve uyumluluk alanlarında araçlar sunuyor.

Circle piyasa manipülasyonu ile mücadele için dijital finansal hizmetler şirketi Nice Actimize’ın araçlarını kullanacak

Özel olarak, Circle, geçen yıl 24 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştiren bir tezgâh üstü (OTC) alım satım masası içeren kendi pazarlarında potansiyel pazar manipülasyon taktiklerini tespit etmek ve önlemek için Nice Actimize’nin Bulut Piyasaları Gözetimi (CMS) aracını kullanmak için optimize edildi.

Şirketin baş düzenleyici danışmanı ve uyum görevlisi Robert Bench, basın açıklamasında şöyle dedi:

Circle, müşterilerimizin ve yatırımcıların güvenliğine odaklanan politika ve kripto ile ilgili yasal düzenleme konularında güçlü bir pozisyon benimsemiştir. NICE Actimize’den finansal piyasalara uyumluluk çözümleri gibi yenilikçi teknoloji çözümlerini uyarlayarak, düzenleyicilerin potansiyel ihtiyaçlarını karşılamayı ve varlıklarımızı korumayı hedefliyoruz.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar çeşitli sosyal medya gruplarında bir araya gelip, düşük sermayeli kripto paralara düzenlenen yapay fiyat arttırma ile haksız kazanç sağlamaya çalışan “pump gruplarının” sayısının arttığını ortaya koyuyordu. Circle’nin bu son hamlesi ise bu tür araştırmaların ortaya çıkmasından sonra geldi.

Pazar manipülasyonlarından endişe duyan ve önlem almaya çalışan tek kripto firması Circle değil. Bu ayın başlarında, dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, yedi farklı kripto borsası için piyasa gözetimi teknolojisi hizmetinin başladığını açıklamıştı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin