Sell-off dalgası Bitcoin’de devasa likiditasyona neden oldu
Sell-off dalgası Bitcoin’de devasa likiditasyona neden oldu

Çinli şirket yüklü Bitcoin ve Ethereum alımı için Coinbase’i tercih etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase kripto para borsasının şirketler için işlemleri yürüten kanadı Coinbase Institutional, bugün Çin teknoloji şirketi Meitu’nun bu ay aldığı 90 milyon dolarlık Bitcoin ve Ethereum’un gözetim altına alındığını duyurdu.

Akıllı telefonlar ve selfie uygulamaları yapan Meitu, Mart başında 22 milyon dolar Ethereum ve 17,9 milyon dolar Bitcoin aldıktan iki hafta sonra 28,4 milyon dolarlık Ethereum ve 21,6 milyon dolarlık Bitcoin daha satın aldı.

Fujian merkezli şirket, satın alma işlemini kripto para birimlerinin “değer takdiri için yeterli alana sahip olduğuna” ve kripto paraların nakde alternatif olarak hizmet edeceğine inandığı için yaptığını söyledi.

Coinbase Institutional yaptığı bir duyuruda, Meitu tarafından satın alma işlemiyle ilgilenmek ve ardından varlıkları depolamak için tek ortak olarak seçildiğini söyledi. Coinbase, iş zekası firması MicroStrategy de dahil olmak üzere diğer büyük şirketler tarafından Bitcoin depolamayla ilgilenmek için seçildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

”Meitu, Coinbase Institutional’ın Microstrategy ve diğer şirketler de dahil olmak üzere kripto ile çeşitlendirmeye devam ettiği uzun bir şirket listesine katılıyor. Ancak Meitu, önemli bir kısmını ETH’ye ayırma konusunda henüz yaygın olarak görülmeyen benzersiz bir durum ortaya koydu.”

Meitu, kripto paraya büyük fonlar tahsis eden en son kurum olarak dikkat çekiyor. MicroStrategy ilk olmuştu ve şu anda Bitcoin’de 5 milyar dolardan fazla tutuyorlar. O zamandan beri bunu, geçtiğimiz yıl 220 milyon dolarlık para harcayan ödeme şirketi Square izledi.

Ve Elon Musk’ın araba şirketi Tesla, Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımını tamamladı.

Ancak alternatif varlıklara yatırım yapmak için büyük kurumlara katılmasına rağmen Meitu, söz konusu riskleri kabul etti ve “genel olarak kripto para birimi fiyatlarının hala oldukça değişken olduğunu” söyledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin