Çinli Bitcoin madencileri küresel çip sıkıntısından müzdaripler
Çinli Bitcoin madencileri küresel çip sıkıntısından müzdaripler

Çinli Bitcoin madencileri küresel çip sıkıntısından müzdaripler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Reuters’a göre Çinli Bitcoin madencileri BTC ve diğer kripto para birimlerini kazımak için kuleler inşa etmek konusunda gerekli olan küresel çip eksikliğinden muzdaripler.

Bu arada, özellikle finansal kurumlardan aktif olarak Bitcoin’e olan talep artıyor.

Sıkıntı yaşayan tek alan BTC madenciliği değil

Bu pazarda bilgisayar çipi sıkıntısı çeken tek sektör madenciler değil. Mikroçiplerle ilgili mevcut durum, otomobil üretimi, PC’ler, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefon üretimi gibi geniş bir ürün ve endüstri yelpazesini etkiliyor.
bedava bonus veren bahis siteleri
Kripto varlık yönetimi fonu ve madencilik şirketi GMR’nin kurucu ortağı Gordon Chen’e göre, Bitcoin geçen yılın Aralık ayında yükselişe geçerken ve Ocak ayına kadar devam ederken, madencilik teçhizatlarına olan talep, daha fazla katılımcının pazara girmek istediği ve mevcut oyuncuların madencilik kaynaklarını genişletmek istediği için arttı.

Bitmain kuleleri satıldı, madenciler ikinci el kuleler arıyor

Şirketin web sitesine göre, Çin’in en büyük madencilik ekipmanı üreticilerinden biri olan Bitmain, madencilik ekipmanlarının tamamını sattı.

Reuters, kripto madencilerinin daha fazla ekipman için çok çaresiz olduklarını, ikinci el makineler satın aldıklarını ve bu yılın sonlarında veya sonbaharın başlarında teslim edilecek teçhizatlar sipariş ettiklerini söyleyen Babel Finance’in yüksek profilli bir yöneticisine atıfta bulunuyor.

Teçhizat tüccarı Jiangsu Haifanxin Technology’nin satış müdürü Li, ikinci el madencilik ekipmanlarının fiyatları geçtiğimiz yıl % 50-60 ve yeni madencilik teçhizatı oranları da iki kat arttığını dile getirdi.

Atlas Mining’in kurucusu Raymond Yuan, madencilik ekipmanlarının maliyetindeki artışın küçük madencileri işsiz bıraktığına inanıyor. Şirketi, Çin’in en büyük madencilik şirketlerinden birine sahip ve büyük oyunculara büyük fırsatlar sunuyor.

Çinli Bitcoin madencileri sektördeki liderliğini kaybediyor

TokenInsight COO’su Wayne Zhao Reuters’e, Çin dışındaki Bitcoin madencilerinin işlerini hızla genişlettiğini söyledi.

Ona göre Çin, düşük maliyetli elektrik sayesinde Bitcoin madencilerinin yüzde 80’ine ev sahipliği yapıyordu, ancak şimdi Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 dolara ulaştığı için Çin, dünyadaki toplam Bitcoin madenciliğinin yalnızca yüzde 50’sini içeriyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin