Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin’in merakla beklenen dijital para birimi piyasaya çıkıyor: İsmi belli oldu

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli politikacı Huang Qifan, Çin’in merkez bankasının DCEP adını verdiği dijital para birimini piyasaya sürmeye hazır olduğunu belirtti. DCEP, İngilizce açılımıyla Digital Currency Electronic Payment, Türkçe açılımıyla ise Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme anlamına geliyor.

Maliye politikaları üzerine çalışan bir forum olan China Finance 40 Forum (CF40), geçtiğimiz günlerde yapılan Bund Zirvesi sırasında Huang Qifan’ın konuşmasından bir parça yayımladı.

Huang Qifan, ülkenin yaklaşık altı yıldır merkez bankası dijital para biriminin başlatılması üzerinde çalıştığını belirtti ve bu lansmanla birlikte, Çin Halk Bankası’nın (PBoC) dijital para birimine sahip ilk merkez bankası haline geleceğini söyledi.

Kripto paranın gerçek zamanlı veri toplayabildiği söylenebilir. Bu durum, parasal karşılık ve ilgili politikaların uygulanması için tanımlanmış bir referans sağlayacak. İnsanlar WeChat Pay ve AliPay’i tehdit edebileceği için dijital para birimi hakkında farklı görüşlere sahip.

Çin kripto paralara kucak açabilir

Çin Komünist Partisi ile ilgili bir kaynak, beklenen Çin dijital para biriminin yakın zamanda başlamayabileceğini iddia etti. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping yakın zamanda Blockchain teknolojisini desteklediğini söylediği bir açıklama yapmıştı ve bu durum ülkenin ülkenin kripto paralar için ön plana çıkmasına neden oldu.

Her ne kadar Çin resmen kripto para birimleri fikrini desteklememiş olsa da halen önde gelen kripto güçlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Çinli BTC madencileri para biriminin hash rate’inin yüzde 70’ini oluşturmasına rağmen, Bitcoin (BTC) Çin’de yasak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir