Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin’in iki yönlü pozisyonu: Blockchain’e “hayhay” kripto paralara “baybay”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in merkez bankası, sektördeki bazı sahte kripto para projeleri konusunda uyarıda bulunarak merkezi hükumeti görevini yapmaya çağırdığından, Çin’in kripto para birimleri üzerindeki konumu zayıf kalıyor. Çünkü sektöre yönelik Çin’in iki yönlü pozisyonu var.

Kripto paralar üzerindeki baskı devam ediyor

Blockchain teknolojisi için düzenlemeler getirmeyi planladığını duyurduktan sonra Çin, yatırımcıları kripto para riskleri konusunda uyarmak için bir adım daha atıyor. Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası (PBoC), Hükumetin ne yapması gerekiyor ve ne yapması gerekmiyor? başlıklı bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda, merkezi hükumete -içerdiği finansal risk nedeniyle- kripto paralar konusunda konumunu netleştirme çağrısında bulunuluyor. Raporda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Spekülasyon, piyasa manipülasyonu ve hatta yasaların ve yönetmeliklerin ihlalleri, özellikle halka arz işlemleri içeren token projelerinde yaygın.

Bu PBoC’un, kripto para yatırım riskleri konusunda ilk uyarısı değil. Eylül ayında, banka sahte dijital para düzenine karşı da uyarıda bulundu.

 

Çin’in iki yönlü pozisyonu sektörde kafa karıştırıyor

Çin’in Blockchain ve kripto paralar üzerindeki konumu özellikle ilginç. Ülke kripto paraları yasaklamıyor ancak kripto para birimi ticaretine ve ICO’lara bağlı olan tüm web sitelerinin engellendiği bildiriliyor. Ancak ülke, dijital paraların çoğunun altında yatan teknoloji olan Blockchain’de bir sorun görmüyor.

Ülke, yeni teknolojinin gelişmesini ilerletmek için çok sayıda devlet destekli fon oluşturdu. Konuyla ilgili konuşan, Pekin merkezli bir Blockchain analisti olan Li Chao, şunları söyledi:

Çin, sanal para birimlerini kullanma faaliyetlerini engellemeye devam ediyor. Ancak Blockchain birçok ülke tarafından benimsenen oldukça ileri bir teknoloji. Çin kesinlikle geride kalmayacak. Blockchain teknolojisi ayrıca daha verimli ve güvenli bir bilgi paylaşım sistemi sağlayabilir ve mikro-orta ölçekli işletmeler için finansman maliyetlerini azaltması bekleniyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin