İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

Çin’den sonra bir ülke daha ulusal dijital para yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Merkez Bankası, The Bank of Canada, finansal sistemler üzerindeki kripto para riskini azaltmasına yardımcı olmak için ulusal dijital para birimini piyasaya sürmeyi düşünüyor.

The Logic tarafından bildirildiğine göre merkez bankası başkanı ve yönetim kurulu için yapılan ve Stephen Murchison tarafından hazırlanan özel bir sunumda, kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsenmesi, ülkenin mali sistemi için tehdit oluşturabileceği için dijital para birimi oluşturma ihtiyacına vurgu yapıldı.

Raporun bir bölümünde “Kripto para birimleri, para politikasını uygulama ve son kredi mercii (LOLR)” politikamıza doğrudan bir tehdit haline gelebilir.” şeklinde bir yorum bulunuyor.

“Merkez Bankası Parası: Yeni Nesil” başlıklı sunum, bankanın dijital para çıkarmasının artılarını ve eksilerini belirlemek için yapılan çalışmaların bir parçasıydı.

Sunuma göre, önerilen dijital para birimi başlangıçta ülkenin fiat para birimleriyle beraber kullanılacak ve gelecekte dijital paralar, fiat para birimleri yerine geçecek şekilde planlanacak.

Kanada’da gizlilik? Olası değil!

Özellikle sunum, ulusal dijital para biriminin başlatılmasının vatandaşların kişisel bilgilerinin toplanmasına yardım edebileceğini, polis ve vergi makamları için yararlı olabileceğini ve insanların paralarını nasıl harcadıklarını ortaya çıkarabileceğini vurguladı.

Sunumda, kolaylık ve güvenlik dahil olmak üzere dijital para biriminin piyasaya sürülmesi ve ülkenin ödeme sisteminin daha sağlam hale getirilmesiyle ilgili diğer yararlar da ortaya koyuldu.

Bununla birlikte, araştırmalar dijital para biriminin başlatılmasının banka mevduatı için düşük maliyetli finansman riski oluşturabileceği konusuna da değindi.

Merkez bankası dijital para birimi gelecekte zorunluluk haline gelebilir

Ülkenin merkez bankası dijital parası çıkarma konusuyla ilişkili araştırmalar halen devam etmekte olduğundan, banka henüz dijital para birimi başlatıp başlatmayacağı ile ilgili kesin karar çıkmadı.

Bununla beraber sunum, gelecekte Bankalar ve işletmeler tarafından kullanılan fiat paraların artık maliyetli olduğunu düşündüklerinde modasının geçeceğini ve o vakit dijital paralara çıkarmanın zamanı geleceğini söylüyor.

Diğer yandan Ruanda Merkez Bankası’nın, ekonomik büyümesini desteklemek için merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimini (CBDC) geliştirmek ve yayınlamak için araştırmaya başladığını bildirdi.

coinfomania

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin