Çin’den bir gelişme daha! Blockchain teknolojisi giderek benimseniyor
Çin’den bir gelişme daha! Blockchain teknolojisi giderek benimseniyor

Çin’den bir gelişme daha! Blockchain teknolojisi giderek benimseniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası Başkanı (ICBC), bankanın Blockchain teknolojisi odaklı ilerleyeceklerini söyledi.

1984 yılında kurulan ICBC, 5.000’i aşkın kurumsal ve 530 milyonun üzerinde kişisel müşterisi ile Çin’in en büyük bankası. Banka, 2017 yılında “akıllı bankacılık” ve “finansal teknolojiler alanında hızlandırılmış dağıtım” bölümlerine odaklandı.

ICBC Başkanı Yi Huiman’ın finansal kurumun bulut bilişim, büyük veri, yapay zeka (AI), Blockchain ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanındaki yeniliklere odaklanacağını söylediği bildirildi.

Hizmetlerin gelişmesi adına Blockchain teknolojisine güveniliyor

BiaNews’e göre, banka finansal ekosistemdeki hizmetlerin iyileştirilmesine ve üçüncü taraflarla paylaşılan finansal verilerin güvence altına alınmasına yardımcı olduğu bildirilen akıllı bankacılık için daha uygun kullanım durumları bulmaya çalışacak.

Çin, Eylül 2017’den bu yana dijital para birimlerine yönelik olumsuz tutumları, kripto para sektöründeki yasaklarıyla bilinirken, ülke Blockchain’in getirdiği faydaları benimsedi ve çeşitli sektörlerdeki teknolojiyi geliştirmek ve uygulamak için aktif olarak kullanmaya başlayacak.

Geçtiğimiz hafta, Sichuan Eyaleti’nin Beichuan Qiang Özerk Bölgesi ve Pekin Sinfotek Grubu ortaklaşa “ormancılık ekonomik kalkınma ve endüstriyel yoksulluğun azaltılması” için yeni bir Blockchain şirketi kurdu.

Ağustos ayının başında Çin Komünist Partisi (CPC) Blockchain teknolojisi ve olası uygulamaları hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada tanıtarak, CPC’nin hükümet yetkililerine dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) kavramını anlamada yardımcı olmayı ve Blockchain’in ulusal ölçekte benimsenmesinin yararlarını ve zorluklarını dikkate almayı amaçladığı bildiriliyor.

Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde de değindiğimiz üzere Çin kripto dünyaya çok da uzak kalmıyor. Amaçları, kripto paraları engellemekten çok kaçakçılara geçiş kapısı yaratmamak olsa gerek. Blockchain teknolojisinin farklı sektörlere yayılması ile benimsenecek olan Blockchain teknolojisi sayesinde çok yakında kripto paralar ile ilgili gelişmeler de görebiliriz.

Fakat Çin şu anda hala kripto paralara karşı olumsuz tavrını sürdürmekte devam ediyor.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin