Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!
Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!

Çin’deki sel felaketlerinden Bitcoin ağının hash rate’ı etkilendi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Sichuan eyaletindeki son seller, “onbinlerce” madencilik cihazını yok etti.  Peki Çin’deki yaşanan sel felaketlerinden Bitcoin ağının hash rate’ı etkilendi mi?

Bitcoin madencilik başkenti sel altında kaldı

Çin’in Sichuan eyaletinde meydana gelen son seller, bölgedeki büyük bir kripto madenciliği operasyonuna önemli zararlar verdi. Sichuan eyaleti de dahil olmak üzere, Çin’in çeşitli eyaletlerinde 27-28 Haziran tarihleri ​​arasında meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu felaket  madencilik cihazlarına büyük hasarlar verdi.

Çin’in madencilik faaliyetlerinin yüksek oranda burada yer almasından dolayı “Bitcoin madencilik başkenti” olarak bilinen Sichuan’da, taşkın felaketi nedeniyle bir maden işletmesinin ağır hasar gördüğü bildirildi. On binlerce madencilik cihazı yıkıldı ve tamir etmenin neredeyse imkansız olduğu iddia ediliyor.

Çin’deki sel felaketlerinden Bitcoin ağının hash rate’ı etkilenmedi

Cihazların tam sayısı ve hangi kripto paranın çıkarıldığı gibi kaybın detayları yazım sırasında henüz net değil.  Yerel bir medya organı, Sichuan’da meydana gelen doğal felaketin, toplam Bitcoin madenciliğinin %70’i Çin’den geldiğine göre, Bitcoin ağının hash rate’ının (toplam hesaplama gücü)  etkilediğini iddia ediyor. Ancak iddia, 27-28 Haziran tarihlerinde hash rate’da artış gösteren Blockchain.com verileriyle reddedildi. Bu durum, Sichuan felaketinin tüm ağı etkileyecek kadar önemli olmadığını gösteriyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin