Çin ticaret devi Blockchain’e dayalı menkul kıymet ile şeffaflık amaçlıyor
Çin ticaret devi Blockchain’e dayalı menkul kıymet ile şeffaflık amaçlıyor

Çin ticaret devi Blockchain’e dayalı menkul kıymet çıkartıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin e-ticaret devi JD.com’un alt kuruluşu olan JD Finance, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Blockchain tabanlı varlık destekli menkul kıymetler (ABS) oluşturmayı planladığını duyurdu. Çin ticaret devi Blockchain’e dayalı menkul kıymet ile müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor.

Çin ticaret devi Blockchain’e dayalı menkul kıymet ile şeffaflığı amaçlıyor

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na bağlı bir haber sitesi olan Securities Times’ın bir raporuna göre, JD Finance, bir teminat olarak hareket edecek olan Xingye Bank’ın yanı sıra bir aracı kurum olan Huatai Securities ile ortaklaşa bir araştırma başlattı. JD Finance, her bir müşteriyi bir düğüm olarak gören ve işlemleri şeffaf bir şekilde kaydeden konsorsiyum Blockchain’i kullanarak menkul kıymetleri çıkarmayı hedefliyor. Bu deney, Blockchain’in ihraççı, sigortacı ve alıcılar gibi varlık menkul kıymetleştirme sürecine dahil olan çeşitli tarafların taleplerini karşılayıp karşılayamayacağını tespit etmeye odaklanacak.

JD finance 2015 yılında Blockchain’e bağlı olmayan ABS ürününü çıkardı

JD finance, 2015 yılında ilk olarak geleneksel Blockchain’e bağlı olmayan ABS ürününü çıkardı.  Aynı zamanda diğer şirketlerin ihraç yoluyla sermaye artırmasına yardımcı olan bir çevrimiçi hizmeti sundu. Bu tipik olarak ikincil piyasada daha fazla işlem yapılabilen, kredi veya kredi kartı borçları portföyü şeklinde ortaya çıktı. Yerel bir haber kaynağına göre, şirket Ağustos 2017‘de Blockchain platformunu kullanarak bir otomobil kredisi verdi. Bu işlem şirketin mali hizmetlerinde dağıtık defter teknolojisinin (DLT) kullanıldığı ilk işlemdi. JD.com ayrıca Nisan ayında, Huawei, Oracle, IBM ve Microsoft gibi diğer teknoloji devleri ile beraber, bu yıl içerisinde tescilli bir Blockchain hizmet platformu başlatacağını duyurdu.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin