Çin kripto yasakları Ağustos ayında çok konuşuldu
Çin kripto yasakları Ağustos ayında çok konuşuldu

Çin kripto yasakları gerçeği yansıtmıyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain grubu FinTech Connector yöneticisi olan Nicholas Krapels’e göre, Çin kripto yasakları herkesin düşündüğü kadar kötü olmayabilir.

Çin kripto yasakları Ağustos ayında çok konuşuldu

Ağustos ayı, Çin’de kripto para yasağı etrafında yoğun miktarda haberle sona eriyor. WeChat, Baidu ve AliPay gibi başlıca sitelerden ardı ardına haberler geldi. Kripto ile ilgili aktiviteler bir yana, birçok partinin dahi konudan uzak durduğu öğrenildi. Popüler düşüncenin aksine, 2011’den beri Çin’de yaşayan Nicholas Krapels, farklı bir görüşe sahip ya da kripto meraklılarının öğrenmek isteyebilecekleri hakkında bilgi verdi.

Ona göre, Batı medyasında insanlar ülkede gerçekte olanların en kötüsünü haber yaptılar. Birçok resimden yola çıkarak, yanıltıcı İngilizce çeviriler yaparak ön yargı oluşmasını sağladılar. Ayrıca, Çin’de, kanunların ABD’ye göre farklı bir “gri alan” üzerinde olduğunu belirtti. Bu nedenle, BTC’ye göre herhangi bir düzenleyici söz konusu olduğunda ne anlama geldiğini öğrenmek önemli. Örneğin ulusal bir karar olduğunda herkes üzerine düşeni yaparak yasa mekanizmasının harekete geçmesini beklemez. Tıpkı WeChat ve Alipay’ın düzenlenmiş kripto para birimine yönelik yasadışı davranışları kolaylaştırma platformu olmamak için gönüllü olarak sitelerinde yasaklamaları gibi.

Çin Devlet Başkanı Blockchain teknolojisini destekliyor

Aynı şekilde belgede yasaklana ne ise ülke ona karşı önlem alıyordu. Örneğin son belgede kripto yazıyordu Blockchain kelimesi geçmiyordu. Ancak birçok haberde bu toptan olarak aynı derecede her şeyin yasaklandığı gösterildi. Vurgulanan Çin ticaret yasağı gerçeklerden uzak kalıyor. Son olarak Nicholas Krapels, son yasakların Blockchain gelişimini sınırlamasından ziyade dolandırıcılığı sınırlandırmaya daha fazla yaklaştığını söyleyerek tüm Blockchain tutkunlarının rahatlamasını istedi.

Hatta Nicholas Krapels, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in geçen Mayıs ayında Çin’in Bilim Akademisi’ndeki konuşmasına göre Blockchain teknolojisinin destekçilerinden olduğunu söyledi. Çin Devlet Başkanı Blockchain’i, AI ile birlikte yeni nesil bilgi teknolojisinin beş sütunundan biri olarak kabul ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin